U četvrtak otvaranje Evropskog prvenstva
Napisao Milos Pavicevic    srijeda, 09 avgust 2017 12:04    PDF Štampa El. pošta

EP_kadeti_2017

Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina biće svečano otvoreno u četvrtak, 10. avgusta u Podgorici, koja će od petka do 19. avgusta biti domaćin smotre 16 najboljih evropskih reprezentacija. Svečano otvaranje biće upriličeno u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici, sa početkom u 21 sat. Na svečanom otvaranju kojem će prisustvovati predstavnici Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i predstavnici timova učesnika, govoriće ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović.

Nakon uspješne organizacije B šampionata Evrope za igračice do 20 godina u prethodne dvije godine, našoj državi povjerena je organizacija Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina, čime je Svjetska košarkaška federacija (FIBA) ukazala veliku čast Košarkaškom savezu Crne Gore.

Crna Gora će drugi put biti domaćin šampionata elitne divizije, nakon što je u Baru 2010. godine organizovano Evropsko prvenstvo za kadete.

U Podgorici će nastupiti 16 najboljih evropskih selekcije podijeljenih u četiri grupe, nakon čega slijedi eliminaciona runda. Posljednje tri selekcije sa šampionata narednog ljeta će igrati u B diviziji.

Svečano otvaranje biće upriličeno u četvrtak, 10. avgusta u 21 sat u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici.

Prvi takmičarski dan je petak, a utakmice će se igrat u Sportskom centru ''Morača'' i dvorani Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Zvanični sajt Evropskog prvenstva za kadete

 

FIBA Live scores