''Naletjeli smo na najtežeg rivala''
Napisao Milos Pavicevic    nedjelja, 10 septembar 2017 13:18    PDF Štampa El. pošta

Crna_Gora_Rumunija_7Selektor Crne Gore Bogdan Tanjević kazao je nakon eliminacije sa Eurobasketa da Letonija može da ide i do finala. Crna Gora je ubjedljivim porazom od Letonije 100:68 u osmini finala završila nastup u osmini finala Eurobasketa. Prvi put je naša selekcija prošla grupu, iz trećeg pokušaja došla do faze eliminacije, što je, kako su svi isticali pred početak šampionata, bio i osnovni cilj.

"Oni su fantastična ekipa, a imali su, uz to, i dobar dan, za razliku od nas. Letonija može da stigne i do finala, pokazalo se da smo naletjeli na najgoreg mogućeg rivala", kazao je Tanjević.

Letonci su trojkama potpuno razbili odbranu Crne Gore.

"Previše je teško pokriti svaku poziciju, a oni su pogađali sve. Očekuješ, koliko god da su dobri šuteri, da promaše bar nešto, a oni nisu skoro ništa. I kada smo imali pristojnu odbranu, našli bi težak šut. To na neki način i slomi moral ekipe", kazao je Tanjević.

Malu minutažu imao je Tajris Rajs, svega 11 minuta.

"Njega sam poštedio, kad je Letonija povela 20 razlike. On je imao povredu, nije trenirao dva dana pred osminu finala. Pokušao sam da sa drugim igračima skinemo razliku, pa eventualno tada da uvedem najbolju petorku. Ali, ovako, kada je sve bilo jasno, onda je potrebno zaštiti igrača", objasnio je Tanjević.

slika-1Prvi put je naša selekcija prošla grupu, iz trećeg pokušaja došla do faze eliminacije, što je, kako su svi isticali pred početak šampionata, bio i osnovni cilj. To je po završetku utakmice sa Letoncima poručio i Nikola Vučević, porukom na tviteru.

"Težak način da se završi Eurobasket... Ipak, ponosan na moj tim, koji je prvi put prošao prvi krug", napisao je as Orlanda.

image_1I Bojan Dubljević je na pres konferenciji, nakon meča, kazao isto:

"Bio je ovo naš slab dan. Važno je da ostanemo pozitivni, a ja sam ponosan na moju ekipu", poručio je kapiten.

Filip Barović je naglasio da je Letonija bila mnogo bolja.

"Dali smo sve od sebe, ali su bili mnogo bolji danas. Imali su sjajno šutersko prijepodne, pokušali smo da priđemo, ali uvijek bi uzvratili trojkama i ponovo se odlijepili", rekao je Barović.

Dino Radončić je ponosan na nacionalni tim.

"Oni su počeli veoma dobro, mi smo spustili glavu, a oni nastavili da igraju u visokom nivou. Ponosan sam, poslije svega, na moj tim, jer smo u svakom trenutku svakog meča i treninga dali sve od sebe", rekao je naš najmlađi reprezentativac.

 

FIBA Live scores