Otvorena Bemax arena, slavlje za Budućnost i Lovćen
21.05.2019

Košarkaši Budućnosti Voli i košarkašice Lovćena Bemax osvojili su trofej u kadetskoj konkurenciji slavivši u novoj "Bemax areni"!

Svečanom ceremonijom otvoren je objekat u okviru SC "Morača" koji je za potrebe Košarkaškog saveza Crne Gore finansirala i izgradila kompanija Bemax.

Zdanje vrijedno 4,5 miliona eura otvorili su predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović i prvi čovjek Podgorice Ivan Vuković.

“Stekli su se uslovi da naše muške i ženske selekcije ostvare punu afirmaciju na najvećoj sceni. Uz to imamo i zapažene rezultate klubova, pa Košarkaški savez ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Danas smo ostvarili još jedan košarkaški san otvaranjem ovakve dvorane. Zahvalnost dugujemo bivšem predsjedniku saveza Milu Đukanoviću, koji je osmislio i započeo realizaciju projekta. Zahvaljujem se i kompaniji Bemax koja je izvela radove,” istakao je Barović na otvaranju.

Otvaranju su prisustvovali i predsjednik Milo Đukanović, kao i mnoge poznate ličnosti i iz svijeta košarke poput Bogdana Tanjevića.

Bemax arena urađena je po svim modernim standardima i može da primi 2200 gledalaca.

Prvi pehar u novoj dvorani podigle su košarkašice Lovćena Bemax. Cetinjanke su u finalu za kadetkinje savladale Primorje 60:56.

Lovćen je u finišu treće četvrtine stigao do prednosti od 53:40 koju je sačuvao do kraja.

Najefikasnija kod Lovćena bila je Marija Leković koja je ubacila 22 poena, pratila ju je Nikolina Ilić koja je dodala 17.

Kod Primorja sjajna Jovana Savković sa 31 poenom.

Mnogo manje neizvjesnosti donijelo je finale u konkurenciji kadeta. Košarkaši Budućnosti Voli sa 93:59 savladali su Junior.

Prva četvrtina najavila je tok meča. Tim iz Njegoševog parka dobio je 23:10, a već do odmora je uvećao višak na 20 poena i sve je bilo riješeno.

Danilo Ivanović je sa 24 poena, osam asistencija i šest skokova, te indeksom 36 predvodio pobjednike. 16 poena ubacio je Maksim Vujović , 11 Miloš Stijepović, 10 Lazar Radetić.

Kod Juniora daleko najbolji Zoran Vučeljić sa 33 poena.