Loš početak odveo u poraz
27.06.2019

Početak uz dosta grča odveo je u poraz protiv Švedske smatraju naše košarkašice.

Crnogorke su odlično odigrali završnicu druge i početak treće četvrtine, prišle su favorizovanim Šveđankama na pet poena zaostatka, ali nijesu mogle do iznenađenja.

"Znali smo da je prva utakmica teška, željeli smo da pobijedimo, ali smo u grču bile na početku. Mnogo šuteva otvorenih smo promašile, to su Šveđanke iskoristile prvenstveno iz kontranapada i uz to dobrim procentima šuta, praktično sve su pogodile. Kasnije smo prešle u zonu, primakle smo se na samo pet poena, ali to nije bilo dovoljno. Imali smo dosta grešaka, kako u napadu tako i u odbrani. Trebalo bi što prije da zaboravimo ovaj meč i da se okrenemo narednim rivalima. Francuska, znate i sami da je uvijek u vrhu, ali mi moramo izvući pouke iz ovog meča i sjutra da krenemo još jače i još bolje." poručila je Snežana Aleksić.

I Božica Mujović smatra da je loš početak odgovoran za poraz, ali i da se mora posebna pažnja obratiti na to da se otklone greške.

"Otvorile smo dosta nesigurno utakmicu, dosta treme i straha. Srljale smo iz greške u grešku, one su se odlijepile i bilo je vrlo teško da se vratimo. Vidjelo se da nam fali iskustva, ali i samopouzdanja odlučnije da krenemo da zadržimo priključak." kazala je Božica i nastavila:

"Francuska ima možda i najbolju ekipu, favoriti su za medalju. Na nama je da uđemo jako, da nema treme, da ne srljamo, da slušamo trenera. Ne smijemo da ponavljamo greške, ovo je za nas velika stvar, sam nastup na Eurobasketu, igrati protiv takvih igrača i ekipa."

Bojana Kovačević je debitovala na Eurobasketu protiv Švedske, a sada slijedi novi izazov protiv sjajnih Francuskinja.

"Protiv Francuskinja ćemo pokušati da pružimo što jači otpor. Svakako posebno ciljamo da protiv Češke pokušamo da ostvarimo tu pobjedu, kako bi prošlu grupu i izborili makar još jednu utakmicu u kojoj bi se borili za četvrtfinale." poručila je Kovačevićeva.

Meč Crna Gora - Francuska je u petak od 14 sati i 30 minuta.