3x3 selekcija u Rigi igra za plasman na Evropsko prvenstvo
28.06.2019

Naša 3x3 reprezentacija u Rigi će igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Marko Dabanović, Vladimir Tomašević, Aleksandar Bogojević i Miloš Milošević pokušaće da izbore plasman na kontinentalni šampionat. Izmjene su Miloš Radović i Milija Miković.

U grupi ćemo igrati protiv Letonije i Gruzije.

“Žrijeb nam nije bio naklonjen, u grupi ćemo igrati protiv vicešampiona svijeta Letonije, koja je ujedno i domaćin kvalifikacionog turnira i opasne selekcije Gruzije. Samo prvoplasirana ekipa ce obezbijediti učešće na završnom dijelu turnira, vjerujem u naš tim i siguran sam da imamo kvaliteta da pariramo jednoj od najboljih svjetskih selekcija Letoniji”, poručio je kapiten Milošević.

3x3 u Crnoj Gori raste, što pokazuje broj odličnih ekipa. Nastup na velikom reprezentativnom takmičenju bio bi dodatan podstrek.

“Popularnost FIBA 3x3 svakodnevno raste, kako u svijetu tako i u Crnoj Gori. Nakon fenomenalnog Svjetskog prvenstva održanog u Amsterdamu na red su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Sjajan rad u Crnoj Gori u proteklih godinu je rezultirao formiranjem odličnih 3x3 ekipa među kojima se izdvajaju G-Unit, Dangerous i Griffinsi, upravo članovi ovih ekipa će braniti boje naše države. Što se tiče samog takmičenja očekuje nas veliki izazov i meč protiv ekipe koje je osvojila bezbroj takmičenja na evropskom i svjetskom nivou, a prošlog vikenda u Amsterdamu uzela srebrnu medalju. Siguran sam da će igrači dati sve od sebe da ostvare sto bolji rezultat i reprezentuju našu državu na pravi način. Takodje zahvalio bih se KSCG, generalnom sekretaru Petru Popoviću i direktoru Danilu Mitroviću na velikoj podršci i pomoći u razvoju 3x3 sporta”, ističe selektor Filip Patković.

Mečevi se igraju u subotu od 17:10h sa Gruzijom, odnosno od 19:20h protiv Letonije.