Ivanović: Još jedan značajan događaj za crnogorsku košarku
12.07.2019

Trofej namijenjen pobjedniku Svjetskog prvenstva predstavljen je građanima Cetinja i brojnim turistima.

Na Dvorskom trgu je Nejsmitov trofej bio izložen nekoliko sati, a naša zemlja se još jednom zahvaljujući košarkašima našla u probranom društvu država koje su imale priliku da ugoste trofej namijenjen pobjedniku.

Nikola Ivanović bio je na Cetinju i još jednom potvrdio da je i ovaj događaj pokazao značaj plasmana na šampionat planete.

"Ovo je zaista lijepa i značajna stvar za crnogorsku košarku. Drago mi je što sam bio prisutan tu, još na mjestu koje ima ogroman istorijski značaj za naš narod. Za mene je ovo lijep trenutak, a što se tiče Svjetskog prvenstva, borićemo u grupnoj fazi. Tražićemo šansu protiv Novog Zelanda i Brazila, a Grčka je veliki favorit grupe. Naš primarni fokus je da na lijep način predstavimo Crnu Goru na velikom takmičenju. A to znači veliku borbenost, srčanu igru, to je naš primarni cilj." rekao je Ivanović i ohrabrio navijače porukom da se potpuno oporavio od povrede i već više od mjesec trenira punim intezitetom.

Košarkaški savez Crne Gore imao je pomoć u organizovanju "Trophy toura" od Prijestonice, Narodnog muzeja Crne Gore, Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Ministarstva kulture, TO Cetinje.