Košarkaši se pripremaju u Kolašinu, atmosfera sjajna
06.08.2019

Crnogorski košarkaši u Kolašinu odrađuju drugi dio priprema za Mundobasket.

Radi se na tome da košarkaši maksimalno fizički budu pripremljeni, a sve više je fokus na taktičkoj pripremi za velike izazove.

"Atmosfera je odlična, kao što je i uvijek bila kada smo na okupu. Radimo dobro, kako kondiciju, tako i košarku, i svi smo veoma zadovoljni." poručuje Dino Radončić.

"Pripreme teku po planu. Što je najvažnije, svi su momci zdravi, sjajno rade, atmosfera je odlična. U Kolašinu imamo izvrsne uslove za rad, počev od smještaja u hotelu „Bjanka“ pa do dvorane. Prijepodne radimo na snazi, popodne košarku." navodi trener Boško Radović.

Za nekoliko dana naši momci imaće i prvu provjeru protiv francuskog Asvela. Ipak taj meč dolazi rano da bi mogao da pruži neku sliku o trenutnom stanju forme. Sa druge strane turnir u Francuskoj biće dobra provjera, a jedan od rivala biće i Brazil, rival iz grupe.

“Pa vjerovatno da ni mi ni oni nećemo izaći sa svim što imamo. Svi gledamo da tempiramo formu i da prave stvari budu na prvenstvu. To je prijateljski meč kao i svaki drugi.” ističe Radović.

Grčka je favorit grupe, a prema svim najava Crna Gora i Brazil bi trebalo da se bore za drugo mjesto. Radončić poznaje neke od reprezentativaca Brazila koji igraju u Španiji.

"Nadam se da će protiv Brazila biti egal utakmica u kojoj ćemo moći da pobijedimo. Oni su dosta brza ekipa, lično poznajem nekoliko igrača, znam kakvu igru vole. Mislim da ćemo to moći da zaustavimo. Ne samo Brazil, mislim da možemo i Novi Zeland da dobijemo, a sa Grčkom možemo da se borimo." zaključio je Radončić.

U našem taboru ne razmišljaju o rezultatima u Kini. Potpuni fokus je na to da se što bolje pripreme.

Crnogorski košarkaši treniraće u Kolašinu do 13. avgusta.