Tri provjere u Lionu za uigravanje tima
14.08.2019

Crnogorski košarkaši u Lionu će imati tri provjere za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Zvezdana Mitrovića igraće protiv Francuske, Argentine i Brazila u tri dana međunarodnog turnira.

Cilj je da se ekipa što bolje uigra jer je do Mundobasketa ostalo još dosta.

"Očekivanja nemam, za mene je jako važno da ovih 14 momaka dobije šansu, rotiraćemo sastav i dobiti neku sliku pred nastavak. Naravno, uigravanje je pod broj jedan, da vidimo u kakvom smo stanju. Možda su ove utakmice prejake za ovaj dio, nakon napornih priprema tokom kojih se više radilo na fizičkoj pripremi. Ove tri jake utakmice će nam dati jasniju sliku pred put u Kinu". poručio je selektor pred put za Lion.

Francuska će biti prvi rival već sjutra u 20 sati i 30 minuta. Igraće se u Asvelovoj dvorani u kojoj je Mitrović nedavno osvojio titulu prvaka Francuske.

Očekuje i sada vruću atmosferu, posebno u meču sa domaćinom jer bi tribine trebalo da budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

Francuzi su u naletu, već su imali nekoliko kvalitetnih provjera, dok su naši odigrali tek trening meč sa Asvelom. Ipak pripremni mečevi malo toga će pokazati, a u našem taboru vjeruju u odličnu igru na Svjetskom prvenstvu.

"Mislim da smo pripreme odradili veoma dobro, spremili smo se. Možda ćemo biti tvrđi u prvih par utakmica, ali ovaj turnir je jaka i dobra provjera za nas. Na SP očekujte agresivnu, borbenu Crnu Goru. Pokušaćemo da iskoristimo ono što najbolje znamo. Naš najveći adut je svakako što smo zajedno dugo vremena i svi smo dugo tu. Treba svakako reći da je uspjeh što smo se plasirali, ali normalno da ne idemo sa bijelom zastavicom. Bilo bi lijepo da prođemo grupu, sigurno ćemo se boriti do kraja" poručio je reprezentativac Nemanja Radović.

Naša selekcija će drugog dana turnira igrati protiv Argentine, dok je za kraj ostavljen meč za Brazilom. Ta dva susreta počeće u 18 sati.