Košarkaši otputovali za Kinu, sanjaju plasman u drugi krug
21.08.2019

Crnogorski košarkaši u utorak su krenuli na put ka Kini.

Izabranici Zvezdana Mitrovića za Svjetsko prvenstvo pripremaće se narednih dana u Jangžu, a odigraće u tom gradu i dva prijateljska meča. Prvi rival je Iran 23. avgusta, dva dana kasnije igraće se protiv Nigerije ili Poljske u zavisnosti od rezultata.

Biće to prave provjere u ritmu u kom će se igrati na Mundobasketu, na dva dana.

"Probaćemo da napravimo dobar rezultat. Momci su pokazali zaista izuzetan pristup, dali su sve što su imali i daće sve od sebe na takmičenju. Za nas je svaki meč na Mundobasketu finale. Naš najjači adut će biti pozitivna energija, timski duh i ogroman motiv. Nastojaćemo da dobijemo što više utakmica i da pokušamo da prođemo u drugi krug, što bi bila senzacija ravna samom plasmanu na prvenstvo.” poručio je selektor novinarima pred put.

Mitrović zna i na koji način naša selekcija može do pozitivnog učinka u Kini.

"Nismo tim za tranzicionu ''trči i šutiraj'' košarku, ali kad se postavi 5na5 imali smo dobre rezultate. Moramo da budemo agresivni i čvrsti, da kontrolišemo skok, da uđemo u pravi rat, pet na pet. U takvoj igri imamo šansu i možemo da se nadamo plasmanu u drugu fazu".

Među putnicima za Kinu našao se i Jovan Kljajić. Naš talentovani košarkaš zahvalio se kapitenu Blagoti Sekuliću i selektoru Mitroviću za šansu koji je dobio.

"Ovo je veliki korak za mene, veliko iskustvo koje će mi koristiti u budućnosti. Ne očekujem ništa, ali ću da se borim da uđem među 12." poručio je Kljajić.

Pred polazak košarkaši, stručni štab i čelnici KSCG-a predsjednik Veselin Barović, direktor Danilo Mitrović i generalni sekretar Petar Popović bili su gosti ambasadora Kine u Crnoj Gori Lijua Đina.

Prijemu u rezidenciji prisustvovao je i ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Ambasador Kine poručio je košarkašima da očekuju podršku navijača u Nanđingu i u to ime poklonio im amajlije koje bi trebalo da pomognu da se dobiju simpatije domaćih navijača.

Predsjednik KSCG-a Veselin Barović je poklonio Liju Đinu dvije lopte sa potpisima košarkaša.