Košarkaši prvi put trenirali u Nanđing areni
31.08.2019

Crnogorski košarkaši trenirali su u Nanđing areni koja će biti domaćin mečeva naše grupe. Dvorana je vjerovatno i najbolji dio organizacije u ovom kineskom gradu pošto izgleda spektakularno. 

Parket i koševi su po NBA standardima, a tu su i svi ostali uslovi na vrhunskom nivou.

"Stvarno sala izgleda vrhunski, nijesam iskreno bio ni u jednoj dvorani u kojoj se igra NBA da uporedim, ali mislim da ćemo imati savršene uslove za igranje." kazao je Petar Popović.

Dolaskom u Nanđing naši momci počeli su da osjećaju pravu euforiju. Fanovi u i oko hotela, košarkaši i ostalih timova utiču na to da raste nestrpljenje.

“Atmosfera je uvijek dobra, provodimo puno vremena zajedno. To me ispunjava. Svi jedva čekamo meč sa Grčkom. Srećni smo što predstavljamo našu zemlju na ovakvom takmičenju. Osjetili smo u gradu atmosferu velikog događaja. Ovdje je sve na vrhunskom nivou, od organizacije, hotela, dvorane. Osjeća se euforija pred prvu utakmicu”, rekao je Popović.

Do početka šampionata ostala su još dva dana i dva treninga. Najveći dio priprema je završen, a u našem taboru ne sumnjaju da je to bio uspješan posao. Grčka je prvi rival u nedjelju. Skenirali su naši momci Adetokumba i drugove i pored svog kvaliteta koji su Grci pokazali u pripremnom periodu, crveni se ne predaju.

“Grci su među favoritima za medalju, imaju mnogo jaku ekipu, ali sigurno da ni u jednoj utakmici nećemo ući sa bijelom zastavom. Bićemo spremni da se borimo i pružimo što bolju partiju”, istakao je Popović.

Svjetski šampionat u Kini počinje u subotu duelom Srbije i Angole.