Saopštenje za javnost komesara Erste lige
28.10.2019

Dana 26.10.2019. godine odigrana je utakmica 3. kola Erste lige između "KK Ibar" i "KK Lovćen 1947 Bemax" u Rožajama u kojoj je pobijedila ekipa domaćina rezultatom 91-90. 

Nakon   upoznavanja   sa   delegatskim   izvještajem   i   odgledanog   snimka   utakmice, konstatovano je da je nakon završetka utakmice u teren ušla grupa domaćih navijača, a jedan od njih je fizički nasrnuo na igrača gostujuće ekipe Emira Hadžibegovića, dok su ostali članovi navijačke grupe pokušali da se obračunaju sa ostalim igračima i rukovodstvom KK Lovćen 1947 Bemax, ali su ih u tome spriječili redari, prisutni pripadnici policije, igrači i rukovodstvo domaćeg tima.

Takođe je konstatovano da je tokom utakmice navijačka grupa domaće ekipe nesportski navijala i vrijeđala igrače "KK Lovćen 1947 Bemax" i ubacivala čvrste predmete na teren. 

Shodno članu 59 A, B i C, pokreće se disciplinski postupak protiv "KK Ibar" zbog slabe organizacije utakmice, fizičkog napada gledalaca na gostujuće igrače, zbog čega se izriče mjera suspenzije terena do okončanja disciplinskog postupka. 

Uprava policije postupajući na osnovu saznanja da je došlo do incidenta na navedenoj utakmici, nadležnom sudu za prekršaje podnijela je prekršajne prijave protiv šest osoba zbog počinjenih prekršaja iz Zakona za sprječavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, kao i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za prekršaje protiv organizatora sportske priredbe. 

Komesar takmičenja
Miomir M. Mugoša