Pašić i Kovačević pune optimizma pred start kvalifikacija
14.11.2019

Jovana Pašić veliki je optimista pred start kvalifikacija za Eurobasket.

Naša košarkašica vjeruje da Crna Gora može da igra protiv svakog i sigurna je u dobar nastup na meču sa Švedskom u nedjelju.

Biće to prvi duel za naše djevojke u ovim kvalifikacijama.

"Kao i uvijek, moja očekivanja su pozitivna kada je u pitanju reprezentacija. Vjerujem da možemo da igramo sa svakom reprezentacijom kada ispunimo zadatke koje selektor postavi. Sinoć smo baš odgledali snimak utakmice protiv Švedske koju smo odigrali na prošlom Evropskom prvenstvu, i to je bilo odlično da vidimo da mi sa njima, stvarno, možemo da igramo. Ta utakmica je došla poslije velikih promjena za nas, odlaska selektora i nekih starijih igračica. Sada razumijemo u potpunosti šta selektorka traži od nas, to smo definisali kada smo se skupili, mislim da smo dosta stvari precizirali. Vjerujem u svoj tim, vjerujem u energiju i da možemo da igramo sa svima, da pobijedimo svakoga, samo ako mi budemo na našem nivou", rekla je bek naše selekcije, Jovana Pašić.

Švedska će igrati u četvrtak u Izraelu, dok su naše djevojke slobodne u prvom kolu, što bi mogla da bude naša prednost.

Pašićeva vjeruje da energijom možemo da nadmašimo rivala koji jeste favorit.

U uspjeh na gostovanju u Malmeu vjeruje i Bojana Kovačević.

"Svjesne smo da je Švedska favorit, ali smatram da, ako mi ne ponovimo iste greška kao na Evropskom prvenstvu, da možemo da pobijedimo. Na Evropskom prvenstvu smo bile neiskusne, za nas dosta igračica je to bilo prvo EP, samo ove kvalifikacije dočekujemo sa većim brojem jačih utakmica, tako da znao šta nas očekuje. Ako uradimo sve što se traži od nas, sa energijom koju imamo i ako od početka budemo igrale jakem možemo da ostvarimo pobjedu", rekla je Kovačević na konferenciji za medije.

Crnogorske košarkašice u petak putuju za Malme, duel se igra u nedjelju.