Šehović: Da na pravi način počnemo kvalifikacije
17.02.2020

Naši košarkaši su večeras odradili prvi trening u kompletnom sastavu pred start kvalifikacija za Eurobasket.

Ognjen Čarapić je stigao i kompletirao naš tim u pripremama za duele sa Velikom Britanijom i Francuskom.

Puno promjena u odnosu na Svjetsko prvenstvo, tako da je vrlo važno da se ekipa na treninzima uklopi, kaže Suad Šehović.

"Sigurno da je ovo jedan od najbitnijih mečeva u ovim kvalifikacijama za Eurobasket. Razmišljamo isključivo o Britancima, želimo da se za taj duel u petak pripremimo što bolje. Ali prije svega fokusirani smo na nas i na našu igru. U ponedjeljak smo se svi okupili i kompletirali, u kratkom periodu želimo da se što bolje uigramo. Do posljednjeg treninga upoznaćemo se sa igrom Velike Britanije, koja je dobar protivnik. Ekipa je promijenjena, podmlađena, potrebno je da se upoznamo. Imamo dobra iskustva iz FIBA prozora, možemo da iskoristimo dosta toga i u ovom ciklusu", rekao je Šehović na brifingu sa novinarima.

Britanci su sa puno ambicija ušli u ove kvalifikacije, a da su ozbiljno shvatili gostovanje u Podgorici pokazuje i činjenica da će čitave pripreme za meč odraditi u kompleksu Verde.

U našem taboru već imaju ideju kako igrati protiv Britanaca, a znaju da sve u tom timu zavisi od Tarika Filipa koji igra za turski Tofaš.

"On je njihov pokretač i u odbrani i u napadu. U svakom slučaju, moraćemo dosta da trčimo i da se branimo, imaće oni dosta nerezonskih šuteva, tako da moramo da se brzo vraćamo, da zagradimo naš koš, da spriječimo ofanzivne skokove. Ali, njihov skauting nam tek slijedi", rekao je Šehović.

Naš bek šuter nije želio da previše priča o narednim izazovima u grupi u kojoj su još Francuska i Njemačka. Jednostavno, fokus je potpuno na Velikoj Britaniji.

"Grupa je teška i košarkaška javnost je upoznata sa tim. Zato želimo da prvo ovaj meč riješimo u našu korist u Podgorici, a pobjeda bi nam otvorila druga vrata. To je način na koji razmišljamo", ističe Šehović.

Naši momci treniraju u Bemax areni. Do meča u petak u 19 sati odradiće još sedam treninga.