Sve spremno za finalni turnir Kupa za košarkašice
04.03.2020

Završni turnir Kupa Crne Gore za košarkašice održaće se u Bemax areni 5. i 6. marta.

U četvrtak su na programu polufinalni mečevi, a u 17 sati sastaju se košarkašice Lovćena Bemax i BKM-a. 

Dva puta u prvenstvu BKM je ostvario pobjedu, ali se u Lovćenu nadaju da bi mogli do novog finala Kupa. Sa druge strane iz podgoričkog kluba poručuju da je ovo ogroman izazov za djevojčice u njihovom klubu.

"Mi smo škola košarke sa velikim brojem dječaka i djevojčica. Ove sezone napravili smo korak više nastupom u I ŽCKL. Pokazali smo da nijesmo slučajno tu i da imamo kvalitet koji može da parira u Crnoj Gori. Za moje djevojčice ovaj nastup u Kupu je nešto novo i veliko, vjerujem da će uspjeti da odgovore tom izazovu", kazao je trener BKM Dejan Drljević.

"Mi smo, kao i ostale tri ekipe, tu sa izuzetno mladim timom. Za košarkašice je ovo prilika da sazrijevaju i stiču iskustvo. Protiv BKM-a igrali smo nekoliko puta ove sezone, pobjeđivali smo i mi i oni. Čeka nas zanimljiv meč, iz kojeg ćemo nadam se izaći kao pobjednioci i plasirati se u finale", kazao je Petar Stojanović trener Lovćena.

U drugom polufinalu koje je sjutra od 19 sati sastaće se Budućnost Bemax i Primorje. "Vučice" su i u tom meču, kao i na čitavom turniru apsolutne favoritkinje. Podgoričanke žele duplu krunu.

"To se ne smije dovoditi u pitanje. Turnir je prilika za mlađe igračice, mahom djevojčice, da pokažu prije svega talent i potencijal, pa tek onda i trenutni kvalitet. Apsolutni smo favoriti, želim da moje igračice pokažu dobar odnos. Nadam se lijepim utakmicama i dobroj atmosferi", kazao je Radović na konferenciji za novinare. 

Novljanke su najmlađe u ligi, podsjeća Dragan Prga trener Primorja.

"Naša takmičarska očekivanja nijesu velika, ali dolazimo sa velikim talentom i hrabrošću. Želimo da promovišemo nove igračice koje su budućnost crnogorske košarke. Naše ambicije su da pokažemo borbenost, svoj talenat i pružimo što jači otpor. Za nas utakmice protiv Budućnosti i Lovćena znače iskustvo više i prilika za napredak", kazao je Prga. 

Finale je u petak od 18 sati. Taj meč će prenositi RTCG, kao i MNE sport na čijim kanalima možete pratiti i oba meča polufinala.

Kuriozitet je da će i službena lica (sudije i delegati) na završnom turniru Kupa za seniorke biti žene.