Kadeti i kadetkinje na kampu u Tivtu
11.06.2020

19 dječaka i 15 djevojčica narednih 10 dana treniraće u kampu Košarkaškog saveza Crne Gore koji je organizovan u Tivtu.

Sa djevojčicama koje su 2005. i 2006. godište radiće selektor Vladan Radović.

Na spisku za ovo okupljanje su: Anastasija Begović, Sanja Pavlović, Tea Grabovica, Nađa Drobnjak, Jovana Milošević, Hristina Zuber, Bojana Radnjić, Tijana Tatalović, Jelena Bulajić, Atina Radević, Mila Bajčeta, Nastasija Pajović, Andrea Ivanović, Teodora Bulatović, Zoja Canović.

"Definitivno je važno da vidimo stanje djevojčica, imamo nekoliko koje su bile tu i prošle godine, pa možemo vidjeti njihov napredak. Ipak većina u mojoj grupi su mlađe djevojčice, kojima je ovo prvi put da su u sistemu reprezentacije. Treniraćemo i vidjeti šta možemo da očekujemo od njih za narednu godinu. Znamo da baza u ženskoj košarci nije velika, tako da nam je svaka djevojčica bitna. Ima tu talentovanih košarkašica, nijesam pozvao nekoliko u ovom trenutku najboljih, da bih dao više prostora nekim djevojčicama koje nijesam gledao i radio sa njima malo duže", poručio je selektor Radović.

Selektor kadetske selekcije Rajko Krivokapić od 11. do 21. juna radiće sa: Petrom Kosovićem, Danilom Stankovićem, Igorom Gardaševićem, Andrijom Šutovićem, Vasilijem Todorovićem, Miloradom Brajovićem, Vladimirom Sudarom, Ljubisavom Šećkovićem, Jovanom Šoćom, Petrom Radovićem, Mitrom Radulovićem, Nikolom Đuričićem, Maruanom Čičićem, Markom Radunovićem, Davidom Mirkovićem, Aleksom Janičićem, Bodinom Radulovićem, Lukom Đurovićem i Aleksom Ašaninom.

"Veoma važno što ćemo zadržati taj kontiniuitet okupljanja i vidjeti u kakvom su stanju košarkaši i kakav je kvalitet ove prve grupe. Vjerujem da će kasnije i drugi košarkaši u ovom godištu dobiti šansu da se pokažu. Ovaj kamp imaće značajnu ulogu za nas. Predstoji nam deset vrlo radnih dana. U odnosu na većinu evropskih zemalja imamo mala baza, ali dosadašnja iskustva, prirodni talenat, nam daju nadu da ćemo i iz ove generacije stvoriti jednog ili više igrača za seniorsku reprezentaciju, što je glavni cilj svih selektora u mlađim kategorijama", istakao je Krivokapić.

Zbog pandemije koronavirusa FIBA je otkazala sva reprezentativna takmičenja za mlađe kategorije ovog ljeta, ali je Košarkaški savez odlučio da organizujući kampove okupi košarkaše i košarkašice u svim uzrastima.

Tokom rada na kampu u Tivtu pomagaće i trener naše muške seniorske reprezentacije Blagota Sekulić.

Pokrivalice sa okupljanja preuzmite ovdje.

Fotografije sa okupljanja preuzmite ovdje.