Kamp u Kolašinu za juniore i pionire
11.06.2020

Juniorska i pionirska selekcija narednih 10 dana treniraće u Kolašinu.

Biće to prva u nizu provjera potencijalnih reprezentativaca u tim kategorijama. Košarkaški savez Crne Gore uprkos tome što nema velikih takmičenja, okupljanjima će omogućiti selektorima da rade sa našim talentima.

Selektor juniora Vladimir Todorović za ovu akciju pozvao je: Danila Ivanovića, Maksima Vujovića, Nemanju Vujoševića, Miloša Stijepovića, Stefana Vukčevića, Andriju Grbovića, Balšu Jokića, Balšu Folića, Zorana Vučeljića, Igora Jokovića, Nikolu Raktnića, Vuka Velimirovića, Krsta Dubljevića, Marka Šofranca, Milana Mićanovića i Danila Lacmanovića.

"Sigurno je od velike važnosti i jednako je obavezno kao i kada se rade pripreme za velika takmičenja. I zbog same činjenice da su djeca dugo bila van trenažnog procesa, izuzetno je bitno što će sada trenirati zajedno. Biće ovo prvi filter i za narednu godinu, kada ćemo opet imati veliko takmičenje. Naravno da ćemo u toku godine organizovati još okupljanja, da bi na kraju pred Evropsko prvenstvo imali jednu pravu sliku. Tako da je odgovorno od saveza što je napravljen ovaj format za ovu godinu bez izazova na šampionatima," istakao je Dušan Dubljević koji će u radu sa juniorima u ovoj akciji mijenjati Vladimira Todorovića. 

Na kampu za najmlađu reprezentativnu grupu, pionirsku, učestvovaće: Rade Todorović, Batrić Velimirović, Matija Nikolić, Miloš Veković, Pavle Mugoša, Vuk Šćepanović, Ilija Škuletić, Maksim Brnović, Andrija Đaletić, Lazar Rakočević, Danilo Nikezić, Dušan Stanković, Milan Tatić, Petar Vojinović, Filip Vučurović, Lazar Smolović i Luka Kovačević. 

Selektor Bojan Bakić kaže da će se taj spisak širiti za naredna okupljanja, kako bi najbolji bili odabrani za naredno ljeto.

"Za mene je ovo prvenstveno velika čast i obaveza. Krećemo i narednih desetak dana očekujem da upoznamo dio djece koja su perspektiva. Radićemo, trudićemo se, želim da se posvetimo toj djeci i da pokušamo da proširimo bazu, da zainteresujemo što je moguće više djece da treniraju. Moram da napomenem da dječaci koji nijesu trenutno tu nijesu otpisani. Mi ćemo voditi računa da kroz naredna okupljanja obuhvatimo još veći broj djece, kako bi imali što jasniju sliku šta možemo da očekujemo od selekcije za narednu sezonu", istakao je Bakić.

Kampu u Kolašinu prisustovaće i selektor naše muške seniorske reprezentacije Boško Radović.

Pokrivalice i izjave Bojana Bakića i Dušana Dubljevića preuzmite ovdje.

Fotografije sa okupljanja na sljedećem linku.