Njemačka u fokusu naših košarkaša
24.11.2020

Naši najbolji košarkaši počeli su i taktički dio priprema za prvi duel u francuskom Pou. 

Njemačka će biti rival u petak, a jasno je da u našem timu sigurno neće potcijeniti tu selekciju. Njemci su se za ovaj turnir odlučili za kombinaciju mlađih i iskusnih košarkaša i mogu igrati na visokom nivou i u tom sastavu, poručuju iz našeg tabora.

"To je ekipa koja je u kombinovanom sastavu kao i mi, ali željni su dokazivanja i definitivno će biti težak protivnik u tom prvom meču. Imaju par igrača koji su ozbiljni košarkaši i većina nas je tu upoznata sa njima. Uz njih ima i igrača koji su željni dokazivanja, daće energiju tako da je to ozbiljan protivnik koji ne smije da se shvati olako. Mi ćemo da uradimo što je u našoj moći sa pripremom narednih dana i dobrom energijom koju uvijek imamo i nadam se da ćemo uspjeti da pobijedimo u toj prvoj utakmici", kaže Nemanja Đurišić.

Đurišić dobro poznaje situaciju u njemačkoj selekciji s obzirom na to da je ranije tokom karijere nastupao u toj zemlji. Iskusniji igrači Bencing, Akpinar, Sajfert predstavljaju veliku opasnost.

"Protiv Benzinga sam igrao par puta, on ima dosta poštovanje od sudija i košarkaške scene. Akpinar može da igra na momente izvanredno, da pogodi sve moguće šuteve. Isto tako ako se odigra jaka odbrana protiv njih mogu da imaju loš dan. Definitivno će dosta zavisiti od nas, kako se pripremimo uđemo u meč, ali uz dobar pristup vjerujem da neće biti problema", zaključuje Nemanja.

I naša selekcija je u kombinovanom sastavu za ovaj prozor. Dosta je mlađih košarkaša, nekoliko debitanata.

"Hvala selektoru na pozivu. Mislim da mi treba da damo energiju kao mlađi igrači. Sva je koncentracija je na meč protiv Njemačke i trudićemo da pobijedimo. Ulazimo totalno optimistično u utakmicu, ulazimo sa 100 odsto snage i očekujem pobjedu", smatra jedan iz plejade mladih Jovan Kljajić.

Njemci su u dosadašnjem toku kvalifikacija stigli da ubjedljivo iznenade Francuze, ali i da neočekivano izgube od Britanaca.