Njemačka će se boriti, moramo odgovoriti pravom energijom
25.11.2020

Treći dan u Pou i sjajna atmosfera među našim reprezentativcima.

Na treninzima sve funkcioniše besprekorno, a dobre vijesti stigle su nakon testiranja, svi članovi naše ekspedicije negativni su na Kovid 19. Uvježbava se taktika za duel sa Njemcima, a vrlo važno biće da se odigra dobro u defanzivi.

"Od odbrane sve kreće. Napad imamo odličan i siguran sam da tu neće biti mnogo problema, defanzivno moramo biti dosta jaki. Oni igraju brzu košarku, tranzicioni napad njihov moramo dobro da branimo i to je ono što će nam praviti dosta problema ako ne budemo na visokom nivou", poručio je Danilo Nikolić.

Ni Njemci nemaju pozitivnih na novi koronavirus, pa će selektori imati na raspolaganju po 14 igrača. Dvojica će otpasti nakon večernjeg treninga pred meč. Oba tima žele pobjedu, iako je ona daleko važnija našoj selekciji, pošto je rival već na Eurobasketu kao domaćin.

"Njemačka je ekipa koja će se sigurno boriti svih 40 minuta, imati dobru energiju. Mi moramo da odgovorimo na to, vjerujem da nama energije neće faliti. Vidjećemo kako će to izgledati i nadamo se pobjedi u petak", smatra Nikolić.

Dvije selekcije u sličnoj su situaciji kada su sastavi u pitanju. Klupske obaveze, Kovid-19, uslovio je da selektori pozovu i veliki broj mlađih igrača. Vrlo će važno biti kako će odgovoriti na veliki izazov.

"Mnogi igrači se nijesu odazvali zbog obaveza u klubovima. Na nama mlađima je da odgovorimo, da pokažemo zašto nas je selektor pozvao i odradimo dobar posao", istakao je naš centar.

Simonović najavljuje da će Crna Gora ići na pobjedu protiv Njemačke, iako rival ima ozbiljnu ekipu.