Jako protiv Francuza do dobrog rezultata
17.02.2021

Crnogorski košarkaši nastavili su pripreme za završnio dio kvalifikacija za Eurobasket.

Izabranici Boška Radovića vrijedno rade, prvenstveno taktički, kako bi se što bolje spremili za duele odluke.

„Mislim da smo u situaciji koja nije najbolja. Naravno, daleko do toga da nemamo šanse. Kao što se zna, nije sve u našim rukama, idemo iz meča u meč, pratimo ostale utakmice iz naše grupe. Nadam se da će se ukazati neka šansa,“ poručuje Milko Bjelica najavljujući važnost prvog meča u prozoru između Velike Britanije i Njemačke.

Pobjeda Njemaca u tom meču značila bi puno pred naš susret sa Francuskom u subotu od 20 i 45.

„Očekivanja su da moramo da pristupimo jako u ove dvije utakmice. Ne zavisi od nas, ali mislimo samo na to da mi imamo pravi pristup. I idemo na pobjede u oba meča", kaže Dino Radončić.

Naši momci su u prvom dijelu kvalifikacija izgubili od Francuske u gostima. Odigrali su odličnih 20 minuta, ali su u trećoj četvrtini dovzolili Francuzima da se rastrče i postignu dosta lakih poena iz kontranapada.

„Protiv Francuske igrali smo na njihovom terenu, izgubili smo, ali to nije bio realan odnos snaga. Mislim da je ovo sada druga priča i da imamo šanse. Naravno, ovih nekoliko dana treba da iskoristimo da se uhodamo koliko je to moguće i spremimo se najbolje što možemo. Sve je moguće, ako se ukaže šansa uradićemo sve da je iskoristimo", kaže Bjelica, a težak meč očekuje i Radončić:

„Sigurno da će biti teška utakmica. Francuzi su pojačani. Prošli put smo odigrali loše protiv njih, ali nadamo se da ćemo ovog puta ispraviti greške i da ćemo moći da napravimo znatno bolji rezultat. Naravno, ići ćemo na pobjede u oba meča. Protiv Francuza moramo odigrati jako. Nadamo se da će Britanija imati što lošiji skor, a da ćemo mi pobijediti makar Njemce kao u prošlom balonu.“

Svakako raduje to što su svi momci zdravi i spremni da daju maksimum.

„Ekipa je zdrava. Niko od igrača skoro nije imao problema sa virusom. Trenutna forma u klubovima je promjenjiva, ali je najbitnije da smo svi zdravi", zaključio je Bjelica.