Održana sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore
29.04.2021

Održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore.

Usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice UO po prvoj tački dnevnog reda.

Konstatovano je da generalni sekretar Petar Popović odlazi u penziju nakon 29 godina rada u Košarkaškom savezu Crne Gore.

Naslijediće ga pravnik Darko Ivanović, bivši košarkaš, odlučio je Upravni odbor.

Novi direktor svih reprezentacija, odlukom UO, biće magistar ekonomskih nauka Filip Patković, dosadašnji koordinator u Košarkaškom savezu Crne Gore za košarku 3x3. Takođe bivši košarkaš.

Čedomir Milutinović postavljen je za komesara za bezbjednost KSCG.

Upravni odbor je predložio Nikolu Peković kao kandidata za predsjednika Košarkaškog saveza koji će biti biran na narednoj, vanrednoj, Skupštini 24. maja.

U skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine Košarkaškog saveza Crne Gore kandidature za predsjednika mogu se dostavljati Košarkaškom savezu Crne Gore u narednih 10 dana, zaključno sa 9.05.2021.

Klubovi su dužni da do 14. maja obavijeste KSCG ukoliko žele da promijene delegata koji će ih predstavljati na Skupštini (slanjem mejla na zvaničnu adresu KSCG - "kscg@t-com.me"). U tom slučaju potrebno je da dostave i izjavu ovjerenu kod notara (nalazi se na dnu vijesti).  Ukoliko klub odluči da promijeni delegata, a ne dostavi ovjerenu izjavu neće moći da glasa na Skupštini.

IZJAVU MOŽETE PREUZETI OVDJE.