Marko Dabanović novi selektor 3x3 reprezentacija
12.05.2021

Marko Dabanović je novi selektor 3x3 reprezentacija naše zemlje.

Dabanović je od samog početka razvoja 3x3 u okviru KSCG-a dio nacionalnog tima, dakle od 2017. a sada je i na čelu selekcije.

"I dalje sam aktivan igrački, ali sam prihvatio poziv KSCG da budem selektor svih 3x3 reprezentacija jer sam ubijedjen da ovu priču zajedničkim snagama možemo da dignemo na veći nivo. Moja ideja je da proširimo reprezentativne selekcije od dosadašnjih U18 i seniorske, da uključimo još U23 selekciju kao i košarkašice što je od velike važnosti", ističe Dabanović.

Naše seniore prve obaveze očekuju krajem juna. Izrael će biti domaćen kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na turniru će još učestvovati pored naše i selekcije domaćina: Poljska, Češka, Švajcarska, Španija, Njemačka, Austrija, Belgija, Turska, Portugal, Hrvatska, Grčka, Andora i Azerbejdžan.

"Od tih reprezentacija najveća opasnost prijeti od Poljaka, Švajcaraca, Austijanaca, Njemaca i Hrvata koji su redovni učesnici Svjetskih i Evropskih prvenstava. Sastavićemo dobar tim i odraditi pripreme i bićemo spremni. Ja sam neko ko zahtijeva veliko zalaganje i poslednji atom snage da se ostavi na terenu za svoj tim i za svoju državu, samo tako možemo očekivati napredak i plasman na neko veliko takmičenje", zaključuje Dabanović.