Crnogorke spremne za duel protiv Grčke
16.06.2021

Crnogorske košarkašice jedva čekaju start Eurobasket.

Posljednje pripreme za duel sa Grčkom su počele, a današnji trening biće odrađen gotovo u vrijeme odigravanja meča.

U našem taboru raduju se prvoj utakmici protiv Valensije i smatraju da imaju realnu šansu da dođu do trijumfa.

"Mogu reći da jedva čekamo utakmicu, mislim da smo se spremile jako dobro. Treba da igramo jako, da se držimo plana jer jedino tako možemo očekivati pobjedu", poručila je Milica Jovanović.

Grčka je najlakši protivnik u grupi, ali naš tim dobro zna da to ne znači da će biti lako. Grkinjama će faliti Spiridopulo i Kristinaki, međutim nikako to neće umanjiti respekt koji naš nacionalni tim ima prema rivalu.

"Ovo je ono za šta smo se spremali sve vrijeme. Prva utakmica protiv Grčke nimalo lak protivnik. Pokazali su u pripremnom periodu da su jak tim, imaju par jako dobrih iskusnih igračica. Iako neće u timu biti njihov možda i najbolji šuter, to nije razlog za opuštanje. Sigurna sam da borbe i želje neće faliti i vjerujem da će rezultat doći", obećava Kristina Raković.

Milica Jovanović poznaje veliki broj košarkašica koje nastupaju za Grčku. Igrala je u tamošnjoj ligi za Olimpijakos i posebno uspješno za Panionios.

"One su dobra ekipa, imaju par igračica koje nastupaju u Evroligi i Evrokupu i oni su nosioci igre. Poznajemo ih jako dobro i ja i još par saigračica, tako da mislim da im se možemo suprotstaviti na dobar način", kaže Jovanović.

Duel sa Grčkom je šansa da se na pravi način otvori Eurobasket i da se tako napravi uvertira za dobar nastavak šampionata.

"Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o prvoj utakmici protiv Grčke. Smatram da je to naša najveća šansa. Ipak kao što sam rekla idemo korak po korak i na Evropskom prvenstvu se nikada ne zna", smatra Raković.

Crnogorke ne žele da razmišljaju dalje od meča sa Grčkom, iako bi potencijalno u prvoj nokaut fazi mogle da se sastanu sa Španjolkama, sa kojima smo imali neke velike bitke u prošlosti.

"Ono što su nas prethodna takmičenja naučila je da idemo utakmicu po utakmicu. Treba da budemo zadovoljni što nam je Grčka kao najlakši protivnik na startu. Idemo onda dalje, nikada se ne zna na kom mjestu možemo završiti, prvom, drugom ili trećem, grupa sa kojom se ukrštamo je grupa A u kojoj je Španija, možda opet naiđemo na njih da vratimo dug", uz osmijeh zaključuje Milica.

Duel protiv Grčke igra se 17. juna od 15 sati.