Poraz od Italije u drugom kolu Eurobasketa
18.06.2021

Naše košarkašice poražene su od Italije 77:61 u drugom kolu grupe B Eurobasketa.

Naš sastav je u drugom meču imao preveliki broj izgubljenih lopti, što se nije moglo nadoknaditi protiv agresivnih Italijanki.

Rival je bolje ušao u meč, poenima Karanđelo stigao na 8:2 poslije dva minuta, međutim naše su se vratile i preko Markiše Getling poravnale na 14. poenu.

U tim momentima falilo je i sreće jer su nam neki pokušaji za preokret izašli iz obruča, nakon čega je Italija napravila seriju 7:0 za 21:14 u osmom minutu nakon trojke Ature. Najveća razlika iznosila je devet poena 25:16.

Drugu četvrtinu otvorili smo sjajno, trojkom koju je pogodila raspoložena Dragana Živković. Sjajna odbrana nam je omogućila da četiri minuta ne primimo ni poen i da novom trojkom Živković priđemo na 25:23. U tim momentima mogli smo opet da preokrenemo, ali svoje šanse nijesmo iskoristili i Italija se opet odlijepila. Pobjegla na 34:27 poslije 20 minuta.

U nastavku meča nijesmo uspjeli da odgovorimo na njihovu agresivnost pri prenosu lopte i organizaciji napada. Greške su se ređale, a Italija stvarala iz toga prednost. Treći period rival je dobio 25:17 i tu riješio pitanje pobjednika.

Jelena Dubljević sa 23 i Milica Jovanović sa 17 bile su najbolje u redovima našeg nacionalnog tima.

U pobjedničkoj selekciji izdvojila se Debora Karanđelo sa 13 poena.

Crna Gora nakon dva kola ima polovičan učinak, a u posljednjem meču grupne faze, u subotu u podne, igraće protiv Srbije, koja je ranije danas stigla do lakog trijumfa nad Grčkom 85:51.