Protiv Srbije borbeno, spremamo se za osminu finala
19.06.2021

Naše košarkašice duelom protiv Srbije završavaju grupnu fazu Eurobasketa.

Ekipa Jelene Škerović blizu je plasmana u osminu finala, a sjutrašnji duel biće još jedna šansa da se što bolje spremimo za meč odluke u ponedjeljak.

Na današnjem treningu puno se radilo na ispravljanju grešaka.

"Očekivanja su da popravimo našu igru. Iskoristili smo današnji trening da radimo na greškama koje smo pravile protiv Grčke i protiv Italije. Očekujem da popravimo nivo igre i da se spremamo za ponedjeljak za osminu finala. Svakako moramo sačekati sve utakmice da se završe da saznamo protivnika i ostalo. Protiv Srbije očekujem da se borimo i da ispravimo greške", kaže selektorka Jelena Škerović.

Srbija je među favoritima za medalju. Pokazala je to i sjajnim preokretom na startu protiv Italije.

"Svjesne smo da je Srbija jedna od boljih ekipa na ovom prvenstvu, a mi ćemo dati sve od sebe, spremamo se za tu utakmicu. Razmišljamo i o meču odluke koji nas čeka u ponedjeljak. Ipak idemo korak po korak, prvo Srbija", ističe Bojana Kovačević.

Poseban problem protiv Italije našem timu stvorio je presing rivala po čitavom terenu.

Realno je očekivati da slično pokuša i Srbija. Zato je pripremljeno dosta varijanti za prenos lopte i organizaciju napada.

"Mi smo danas radili na tome da odgovorimo na pritisak protiv plejmejkera, sjutra ćemo vidjeti da li će nam to pomoći. Ideja je da se i ostali igrači uključe u prenos lopte i da nakon toga nastavljamo akcije i da igra se nastavi iz tog prenosa lopte", poručuje Škerović.

Agresivnu igru rivala očekuje i Bojana.

"Srbija je takođe ekipa koja igra presing čitav meč, imali smo ovaj trening danas i pokušali da se pripremimo za to. Pokušaćemo da ispravimo te greške protiv Srbije, kako bi nam u ponedjeljak bilo lakše da pobijedimo tu utakmicu".

Naš sastav je pobjedom protiv Grčke gotovo osigurao osminu finala. Ipak moraju se sačekati rezultati posljednjeg kola nakon čega će sve biti potpuno jasno.