Poraz od Srbije uz dobru igru naših košarkašica, sa Španijom za četvrtfinale
20.06.2021

Naše košarkašice su poražene od Srbije 87:75 u trećem kolu grupe B Eurobasketa.

Crnogorke su tako grupnu fazu završile sa pobjedom i dva poraza, a zadovoljne su igrom koju su pokazale u meču sa Srbijom.

Dugo su bile u igri za pobjedu, tek u finišu rival je napravio dvocifrenu razliku.

“Mislim da smo odradili utakmicu onako kao što smo se dogovorili. Htjeli smo da ispravimo neke greške iz prve dvije utakmice i poboljšamo neke druge stvari u igri i mislim da smo u tome uspjeli. Prvenstveno mislim na post igru Markiše, to je najbitnije za nas što smo nju, ajde da kažem, iskoristili na najbolji mogući način tako bi trebalo da se koristi do kraja. Ona je previše dominanta i to je najveći mogući plus za nas. Energetski smo utakmicu odradili na najbolji mogući način i moramo to da iskoristimo prije najbitnije utakmice na prvenstvu sjutra u osmini finala”, poručila je Jelena Dubljević.

Naše su sjajno otvorile meč i povele 12:2, i vođstvo imale konstantno tokom prvih deset minuta.

Srbija je agresivnom odbranom uspjela da se vrati u drugoj četvrtini i u 14. minutu da stigne do 28:26. U tim minutima smo imali dosta problema u napadu, što je rival iskoristio da ode na 45:33, a do odmora Crne Gora je smanjila na šest poena minusa.

Na startu nastavka naše djevojke su imale nakoliko napada da dođu do preokreta, ali su ostale na -2.

Tokom posljednje četvrtine selektorka je odlučila da odmori djevojke iz prve petorke kako bi ih sačuvala za osminu finala.

“Odlično odigran meč za nas, nakon duela sa Italijom, protiv još jačeg protivnika. Odlična energija na terenu, sve što smo dogovirili je ispunjeno. Ostaje taj problem izgubljenih lopti. To moramo da korigujemo, sjutra ćemo na treningu još pričati o tome. Košarkašice koje su ušle sa klupe pokazale su veliku borbenost i nijesu dozvolile da se Srbija odlijepi, primakle su se i na pet poena minusa. Zadovoljna sam igrom, nas sjutra čeka najvažniji meča za ulazak u četvrtfinale, ostaje da se odmorimo i pripremimo”, istakla je selektorka Škerović.

Naš sastav će u osmini finala da se bori sa Španijom.