Kadeti ubjedljivi protiv Rumunije
15.04.2018

Crnogorska kadetska reprezentacija pobjedom nad Rumunijom 100:69 završila je nastup na Međunarodnom turniru u Budvi.

Izabranici Bobana Savovića posljednjeg dana turnira odigrali su najbolje i lako su nadigrali vršnjake iz Rumunije. Dilema oko pobjednika trajala je samo pet minuta, a od petog do desetog minuta naši momci napravili su seriju 23:7 i praktično su riješili sve. Na poluvremenu je već bilo +26 za naše.

"Posljednjim mečom sam prezadovoljan, prava reakcija nakon prva tri susreta. Bila je to dobra provjera za ove igrače, tako da smo dobili pravu sliku o njihovim mogućnostima." kaže selektor Savović.

Najefikasniji u našem timu bio je Žugić koji je ubacio 20 poena, 12 je dodao Stefan Jovović, a deset Petar Pavlović.

Na ovom vrlo jakom turniru naši momci igrali su još protiv Lokomotive iz Kubanja, Mornara i reprezentacije Izraela. Savović je promiješao karte u odnosu na prethodno okupljanje, probao je još momaka, tako da se polako kreira tim koji će igrati na U16 Eurobasketu.

"Pravi se slika tima koji će igrati na ljeto, ali ima još nekoliko igrača koji nijesu bili u mogućnosti da dođu jer su imali klupske obaveze. U pitanju su igrači iz inostranstva. Ključ uspjeha na šampionatu Evrope su česta okupljanja. Sve velike reprezentacije to rade, taj trend prati i KSCG, tako da se naše mlađe selekcije često okupljaju. Imamo vrhunske uslove, naša kuća ulaže velike napore da sve bude na visokom nivou." smatra Savović.

Ova selekcija ima veliki zadatak da isprati prošlu generaciju koja je na U16 šampionatu osvojila srebro.

"Prošlogodišnji uspjeh motiv je za sve igrače. Svi znaju kako se dobro radi, a samo takav rad dovodi do dobrog do rezultata. Ima kvaliteta i potencijala, ostalo je da to upotpunimo dobrim pristupom.", zaključio je naš selektor.