Kamp za košarkašice pun pogodak
14.06.2018

22 najtalentovanije košarkašice do 15 godina u Crnoj Gori, treniraju u dvorani kompleksa Verde.

U pitanju je kamp koji organizuje Košarkaški savez Crne Gore uz nadzor selektora seniorske selekcije Roberta Injigesa i njegovog stručnog štaba. Zoja Čanović i Jovana Kojčinović prezadovoljne su što su dobile ovakvu šansu.

"Veoma smo zadovoljne što smo pozvane i nadam se da će biti još ovakvih okupljanja. Ovo će nam dosta značiti jer dosta toga novog učimo. Naučili smo dosta o šutu, driblingu i vrlo sam zadovoljna što nas podučavaju ovi treneri", kaže Zoja, a slično razmišlja i Jovana.

"Znači mi puno, jer smo dobile ovu šansu. Sjajni su treneri i svi smo zadovoljni što radimo u ovakvim uslovima. Dosta su nam pomagali i ispravljali nas. Dosta će nam značiti i za dalje, za nastavak karijere. Pričali smo mnogo i o tome kakav je put pravog sportiste."

Selektor Injiges je izuzetno zadovoljan zbog kampa i posebno odnosa koji su djevojke pokazale na treninzima.

"Veoma sam zadovoljan zbog ovog kampa, mislim da je odlična ideja. Djevojčice su zadovoljne, cilj je i da se druže i provode vrijeme zajedno, dolaze iz različitih klubova i gradova, tako da sada mogu i da osjete šta znači biti dio reprezentacije. Rade veoma dobro, imaju talenta i sada je najvažnije za mene to što ne moramo uopšte da mislimo o rezultatu samo da radimo dobro. Ovo je vrlo važan kamp i da pokažemo našu filozofiju i želju za budućnost. One imaju talenat i siguran sam da ćemo ih za nekoliko godina gledati u seniorskoj reprezentaciji." ističe Injiges.

Njegov pomoćnik u seniorskoj selekciji Zoran Kašćelan vodi glavnu riječ na treninzima. Ovaj kamp neće biti jedini, plan je da se konstantno prati rad djevojčica.

"Jedna u nizu akcija koje smo zamislili dolaskom selektora Injigesa. Nije u fokusu samo seniorska reprezentacija, već i rad sa mlađima. Na ovaj način želimo što češće da okupljamo djevojčice i na tako ispratimo kako se razvijaju i kako napreduju. Ovaj kamp je sjajna priča, da se djevojčice navikavaju na ono što ih čeka, a to su učešća u brojnim reprezentativnim akcijama.", smatra Kašćelan.

Jedna od želja i ciljeva ovog kampa je da se djevojčicama stvore uslovi da se zaljube u košarku. Jovanine želje pokazuju da se u tome uspjelo.

"Put do profesionalne košarkašice nije lak, tačnije težak je, ali mislim da ću uspjeti." poručuje Jovana za koju selektor Injiges nema dilemu da će već za dvije ili tri godine biti dio A nacionalnog tima.