Seniori počeli pripreme, misli se samo na Bjelorusiju
18.06.2018

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za duele sa Bjelorusijom i Slovenijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kao i u prethodnim prozorima povrede, dugačke sezone, umor uslovili su da selektor ne može da računa na sve igrače, pa će tako pripreme u Nikšiću odraditi 14 košarkaša.

Selektor Zvezdan Mitrović pridružiće se po završetku plej ofa u francuskom šampionatu, a član stručnog štaba Boško Radović kaže da je situacija komplikovana pred odlučujući meč sa Bjelorusijom.

"Protiv Bjelorusije i Slovenije imaćemo još kraći roster nego u prethodnim prozorima. Pored Vučevića, Dubljevića, Todorovića i Radončića koji ni ranije nijesu učestvovai u kvalifikacijama pripreme će propustiti Petar Popović, Aleksa Ilić i Zoran Nikolić zbog povreda. Krećemo sa 13 igrača, za dva ili tri dana priključiće se Nidam. Važnost meča sa Bjelorusijom je ogromna i to je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Utakmica koja nam otvara drugu rundu i nastavak kvalifikacija", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

Na spisku za pripreme su:

Derik Nidam (Mornar), Nikola Ivanović (Budućnost Voli), Nikola Pavlićević (Sutjeska), Suad Šehović (Budućnost Voli), Aleksa Popović (Lovćen), Goran Gajović (Oradea), Milić Starovlah (Budućnost Voli), Nemanja Radović (Obradoiro), Milko Bjelica (Saragosa), Nemanja Đurišić (Telekom Bon), Filip Barović (Budućnost Voli), Nemanaja Vranješ (Mornar), Radoje Vujošević (Mornar) i Vukota Pavić (Mornar).

"Imamo dvije utakmice i prvenstveno smo koncentrisani na prvu protiv Bjelorusije jer bi mogla da nam produži život u kvalifikacijama. Imaćemo desetak dana da ujednačimo formu, da se što bolje pripremimo, da damo sve od sebe i da uz punu dvoranu u Nikšiću valorizujemo ovo što smo dosada uradili i ostvarimo bitnu pobjedu.", kazao je Suad Šehović.

Bjelorusiju smo ubjedljivo pobijedili u prvom meču u Minsku, ali nakon tog meča oni su nadigrali Sloveniju 93:92. U odnosu na februarski prozor mogli bi da budu pojačani pošto je u kombinaciji i centar Makabija Parahuski te plejmejker Divon Sedler.

Radović kaže da je u saradnji sa selektorom Mitrovićem napravljen plan priprema, ali da je u ovom momentu vrlo teško pričati o realnim mogućnostima kada je za većinu igrača klupska sezona odavno završena.

"Svi igrači, osim Gajovića koji je prije dvije noći završio sezonu i osvojio titulu u Rumuniji, sa takmičenjem su završili prije mjesec ili više. Obazrivo ćemo raditi kako bi smanjili mogućnost povreda, nadam se da ćemo se spremiti i da ćemo biti pravi. Teško je pričati o formi, specifično je što poslije 20 dana dolazimo na kratke pripreme. Nadamo se punoj sali, dobroj atmosferi i pobjedi", kazao je Radović. 

Poslije četiri meča u kvalifikacijama Crna Gora i Bjelorusija imaju po pobjedu i tri poraza, Španci su lideri sa četiri trijumfa, dok je Slovenija na polovičnom učinku.

Susret između Crne Gore i Bjelorusije igra se 28. juna od 21 sat u Nikšiću, ulaznice će se prodavati po cijeni od dva eura.