Uz publiku do pobjede nad Bjelorusijom
23.06.2018

Crnogorski košarkaši imaju velika očekivanja od meča u Nikšiću, ali i od Nikšićana.

Dva puta dnevno uz nadzor Boška Radovića, Vladimira Todorovića i Milovana Ljubojevića momci vrijedno rade i spremaju taktiku za još jednu pobjedu Bjelorusije, koja bi značila i prolaz u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket.

I pored brojnih otkaza zbog povreda i umora, naši vjeruju u uspjeh.

"Očekivanja su velika, okupili smo se u izmijenjenom sastavu. Čekamo selektora, brzo će završiti obaveze u finalu plej ofa francuskog šampionata. Na pravi način pokušavamo da se pripremimo za tu utakmicu protiv Bjelorusije.", kaže reprezentativac Nemanja Đurišić.

Naša reprezentacija je u Minsku slavila 91:67, a već do odmora u tom susretu riješila je pitanje pobjednika sa prednošću od 24 poena.

U odnosu na taj meč u našem timu neće biti Sekulića, Mihailovića i Džavontea Grina. Ipak na drugoj strani će biti Bjelorusija koja je nakon tog duela izgubila samo dva poena razlike od Španije i onda je savladala Sloveniju.

"Igrali su mnogo bolje nakon nas, mi smo uspjeli u toj utakmici da napravimo razliku od samog starta i nakon toga da privedemo meč na pravi način kraju. Neće biti lak zadatak, ali super je atmosfera u ekipi i nadamo se da ćemo uz dobru atmosferu sa tribina stići do pobjede." ističe Đurišić.

Košarkaši su u prva dva duela domaćini bili u Morači, a ovaj put Nikšić je dom naše reprezentacije. Đurišić i drugovi se nadaju vatrenoj atmosferi.

"Pozivamo publiku da dođe u što većem broju. U Podgorici je atmosfera bila onako blaga, nadamo se da će biti mnogo bolje u Nikšiću i da ćemo uz njih osvojiti bodove", zaključuje Đurišić.

Meč u Nikšiću je 28. juna od 21 sat.