Nikšićani zovu sugrađane: Uz vašu podršku do pobjede
24.06.2018

Filip Barović i Goran Gajović izdanci su nikšićke košarkaške škole i dio reprezentacije u odlučujućim mečevima prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Njih dvojica nadaju se da će sugrađani doći u velikom broju, napraviti pravu atmosferu i olakšati im put do pobjede u meču sa Bjelorusijom (28. juna).

Iza sebe imaju šampionske sezone, Filip je osvojio ABA ligu, Goran rumunski šampionat, pa očekuju da nastave sa uspjesima.

"Očekivanja pred našim navijačima protiv Bjelorusije - samo pobjeda. Da tu najvažniju utakmicu završimo kako bi trebalo. Evidentno je da oni igraju bolje u posljednje vrijeme nego u prvom meču protiv nas, da su odigrali odlične mečeve protiv Španije i Slovenije, biće teško, ali idemo na pobjedu.", kaže Barović koga je košarkaška karijera 2009. odvela iz Nikšića.

U trijumf vrijedan druge faze kvalifikacija vjeruje i Goran.

"Imamo te dvije utakmice protiv Bjelorusije i Slovenije, normalno da je ta protiv Bjelorusa najbitnija, treba da pobijedimo kako bi obezbijedili nastavak kvalifikacija i nadam se da ćemo u Nikšiću uz pomoć navijača ostvariti pobjedu." poručuje Gajović koji je do 2008. bio član Ibona, a kasnije se vratio i bio kratko igrač Sutjeske.

Zbog toga ima poseban osjećaj o nastupu pred domaćom publikom.

"Igrati u svom gradu za reprezentaciju je nešto posebno. Nadam se da će Nikšićani doći i da će sportski centar biti ispunjen i da će nas podržati na putu do pobjede." kaže Gajović.

Brojni otkazi krojili su spisak, važnost meča je ogromna, samim tim postoji i pritisak, međutim to ne utiče na odličnu timsku hemiju.

"Atmosfera je dobra, svi se znamo već dugo godina. Određeni pritisak postoji jer smo u nekoj specifičnoj situaciji zbog otkaza mnogo igrača koji neće igrati, selektor još igra francusko prvenstvo, tako da i njega očekujemo. Zbog svega toga postoji određeni pritisak." smatra Filip Barović.

Dosta se pričalo i o neuobičajnom junskom terminu, o tome da sezona za pojedine igrače i trenere još nije gotova, a da su drugi, pak imali preveliku pauzu od kraja šampionata. To sve nije problem kada se obuče dres sa državnim grbom kaže Goran.

"Prije nekoliko dana sam završio sezonu u Rumuniji i logično da postoji određena doza iscrpljenosti. Ipak poseban je motiv igrati za reprezentaciju, tako da sve to ostavljam po strani i spreman sam." uvjerava doskorašnji igrač rumunske Oradee, koju je predvodio do titule prvaka.

Crna Gora i Bjelorusija su u četiri kola kvalifikacija upisala po pobjedu i tri poraza. Pobjeda bi našoj selekciji garantovala nastavak sna o plasmanu na šampionat planete. 

Meč se igra u Nikšiću 28. juna od 21 sat.