U16 ženska reprezentacija počela pripreme za Evropsko prvenstvo
09.07.2018

Ženska U16 košarkaška reprezentacija počela je pripreme za nastup na šampionatu Evrope B divizija.

Izabranice selektora Zorana Kašćelana igraće od 16. do 25. avgusta na prvenstvu u Podgorici, a baza za pripreme je Cetinje.

"Najvažnije je za nas da se mlade igračice okupljaju i da uvodimo ih polako u sistem sa nacionalnim timovima. Naravno da smo na početku, jer je ovo mlada selekcija. Sigurno da ima talenta, ali trebaće mnogo rada i da se u kontinuitetu dobro radi, kako bi došli do željenog cilja, a to je da neke igračice u skorije vrijeme mogu nositi igru seniorske reprezentacije", poručio je selektor Kašćelan.

Prvenstvo u Podgorici igra se od 16. do 25. avgusta, a rivali u grupi će biti Grčka, Velika Britanija, Švedska, Island i Makedonija.

"To što smo domaćini je motiv više. Rezultatom nijesmo opterećeni, ključno je da se one razvijaju i napreduju, a vjerujem da će i ovo takmičenje donijeti veliko iskustvo i da će im u nastavku karijere značiti puno." ističe Kašćelan.

Planirano je da djevojke odigraju nekoliko kontrolnih mečeva, po dva sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te nekoliko trening duela sa ženskom juniorskom reprezentacijom koja se u Tivtu priprema za nastup na Evropskom šampionatu.

Na spisku su:

Šćepanović Ksenija (Budućnost)
Zeković Zoja (Budućnost)
Bigović Maja (Lovćen)
Drobnjak Anastasija (Lovćen)
Vujačić Milica (Lovćen)
Radonjić Zorana (Antivari)
Leković Marija (Lovćen)
Pavićević Teodora (Budućnost)
Kuzmanović Ksenija (Budućnost)
Tatar Žana (Budućnost)
Ječmenić Ivana (Primorje)
Kojčinović Jovana (Primorje)
Baošić Marija (Jedinstvo)
Šćepanović Hajdana (Budućnost)
Vučinić Kristina (Budućnost)
Savković Jovana (Primorje)