Mladi košarkaši sigurni protiv Britanaca
15.07.2018

Mlada košarkaška selekcija zabilježila je prvu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Crnogorci su u drugom kolu grupe A pobijedili Veliku Britaniju 80:70, pa poslije dva kola imaju polovičan učinak.

Poslije nesrećnog poraza od Litvanije na startu sjajno su izabranici Dušana Dubljevića odreagovali i slavili su u meču koji je pred početak prvenstva označen kao prioritetan za prvu fazu,

Da jučerašnji neuspjeh nije ostavio traga na naše momke bilo je vidljivo već u prvoj četvrtini. Odlična odbrana, produktivan napad odmah su stavili stvari na svoje mjesto, pa je praktično već poslije deset minuta riješeno pitanje pobjednika.

26:11 bio je rezultat nakon što je u posljednjim trenucima uvodnog perioda Slavković pogodio trojku za +15. 

Ni u drugoj četvrtini nije bilo nikakve dileme, odlično su Crnogorci kontrolisali ritam, igrali u tempu koji im odgovara i čuvali prednost, koju su do odmora uvećali na 46:29.

Treća četvrtina donijela je maksimalnih 21 poen prednosti. Britanci su odgovorili, polagano su smanjivali minus, ali kada su na tri ipo minuta prije kraja prišli na sedam poena, Popović, Simonović i Starovlah su preuzeli stvar u svoje ruke i priveli su meč kraju.

Miloš Popović je opet bio najbolji sa 29 poena i 17 skokova, Starovlah je dodao 14 poena, Simonović 13 poena i deset skokova, Vuk Popović 11, a Slavković 10 poena.

Crna Gora će na kraju prve faze igrati protiv Turske. Taj meč je u ponedjeljak od 13:30h.