Poraz od Turske, sa trećeg mjesta u osminu finala
16.07.2018

Mlada košarkaška reprezentacija je grupnu fazu Evropskog prvenstva u Njemačkoj okončala sa pobjedom i dva poraza.

Izabranici Dušana Dubljevića u trećem kolu grupe A poraženi su od vršnjaka iz Turske 89:60, pa će sa trećeg mjesta u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Nijesu imali naši momci dovoljno energije da se suprotstave Turcima. Poslije teškog meča sa Litvancima, već u drugom dijelu u jučerašnjoj pobjedi nad Britanijom falilo je snage, da bi danas naš sastav rivalu parirao samo deset minuta (20:26).

U drugoj četvrtini Turska je stvorila 15 poena prednosti, a poslije 30 minuta bilo je 28 razlike čime je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Dubljević je danas dao i odmora našim najboljim igračima pa je Miloš Popović sa 10 poena za 21 minut bio najefikasniji, 10 poena ubacio je i Vuk Popović. Po osam su dodali Slavković, Simonović i Božović.

Ovaj poraz ne znači praktično ništa, pošto je nakon pobjede Francuske nad Ukrajinom situacija u grupi B se zakomplikovala. Ukoliko Hrvati pobijede Špance, tri će tima imati isti učinak, pa ćemo tek po završetku tog meča znati rivala za osminu finala.

Eventualna pobjeda u prvoj nokaut fazi garantuje opstanak, a u slučaju poraza postoje još dvije šanse za mjesto u eliti i naredne godine.

Sjutra je dan pauze, a takmičenje se nastavlja u srijedu.