Košarkaši počeli pripreme za septembarski prozor
03.09.2018

Crnogorski košarkaši počeli su pripreme za septembarski kvalifikacioni prozor za Svjetsko prvenstvo.

Sekulić, Aleksa, Petar i Miloš Popović, Vranješ, Pavlićević, Drobnjak i Starovlah prvi su stigli, a ekipa će se kompletirati narednih dana. 

Selektor Zvezdan Mitrović će se priključiti u Parizu, kao i igrači koji nastupaju u inostranstvu.

"Okupljamo se u etapama, kao i svaki put do sada. Tek 10. septembra bićemo kompletni i odraditi trening na pravi način. Očekujemo da će se odazvati svi sa spiska, izuzetak su Vučević, Radončić koji ima mononukleozu, Kljajić koji se povrijedio. Prema posljednjim informacijama Dubljević će nam se pridružiti u Parizu, a Nemanja Đurišić nakon pregleda u Beogradu trebalo bi da dođe u Podgoricu." kazao je član stručnog štaba Boško Radović.

Crnogorci će u sklopu priprema igrati i međunarodni turnir u Parizu. Dueli sa Grčkom i Francuskom u Parizu poslužiće kao priprema za okršaje sa Turskom i Ukrajinom na startu drugog kruga kvalifikacija za Svjetski šampionat. Turci će u Ankari igrati u najjačem mogućem sastavu sa igračima iz NBA lige Osmanom, Iljasovom i Korkmazoom, te Vilbekinom kao naturalizovanim bekom.

"Turska trenira punom parom od 13. avgusta. Tu su igrači iz NBA lige sa Vilbekinom i Diksonom. Rijetke su prilike da neka selekcija bude mjesec u trenažnom procesu kao oni. Šta je tu je, napravićemo dobar skauting, pokušati da se što bolje pripremimo i odgovorimo na izazov." ističe Radović.

"Mi ćemo probati, nosili smo se i sa jačim reprezentacijama od njih. Daćemo maksimum, pokušati da se što bolje pripremimo i vidjećemo što će biti." ističe reprezentativac Petar Popović.

Crnogorci će sa Turskom igrati u Ankari, a nakon toga će u Nikšiću ugostiti Ukrajince. Osim neprikosnovene Španije koja je jednom nogom na Mundobasketu svi su ostali u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo. Turska ima pobjedu više od naše selekcije, dok je Ukrajina na identičnih 3-3.

"Ukrajina je u grupi najslabiji sastav i moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način posebno u Nikšiću. Zbog toga sigurno idemo na pobjedu protiv Ukrajinaca i nadamo se da ćemo doći do nje." zaključio je Popović.

Duel Turska - Crna Gora je 14. septembra, dok je tri dana kasnije meč sa Ukrajinom u Nikšiću.

Naši momci će do šestog septembra trenirati u dvorani kompleksa Verde, nakon čega putuju za Pariz.