Odličan otpor Grčkoj
08.09.2018

Crnogorski košarkaši poraženi su od Grčke 87:76, na turniru u Parizu.

Izabranici Zvezdana Mitrovića pružili su izuzetan otpor Grcima koji su igrali praktično u najjačem sastavu sa svim zvijezdama iz Evrolige.

Ipak pad u trećoj četvrtini odveo je u poraz, nakon sjajnog prvog poluvremena.

"Protiv Grčke smo vidno bolje izgledali nego protiv Francuske i to raduje sve. Imamo još par dana do utakmice sa Turskom i to ćemo iskoristiti da radimo na taktici i da se uigramo Kako bi što spremniji docekali kvalifikacije. Sigurno da smo vidjeli dosta dobrih stvari u našoj igri i kao što rekoh nijesmo još kompletni. Turska se sprema od sredine avgusta tako da je tu sigurno njihova prednost. Nećemo se predavati unaprijed. Idemo tamo da se borimo i da probamo da iznenadimo, jer sigurno u taj meč ne ulazimo kao favoriti." istakao je Petar Popović nakon susreta.

Crnogorci su u prvom poluvremenu kontrolisali rezultat i uspjeli da dobiju prvih 20 minuta. Nakon deset minuta naš nacionalni tim imao je prednost od 21:17, da bi tokom drugog perioda stigao i do deset poena prednosti 30:20. Do odmora smo sačuvali četiri poena viška 42:38.

Treći period bio je praktično presudan, jer je Grčka taj period dobila sa 27:10 i stigla do 13 poena prednost.

Naši su odigrali vrlo dobro veći dio posljednje četvrtine, prišli su i na samo četiri poena zaostatka 80:76, ali je rival bio bolji u završnici.

Najefikasniji u našem bio je Nikola Ivanović sa 19 poena, 11 je ubacio Petar Popović, deset Filip Barović. Aleksa Popović je dodao devet poena, Miloš Popović je imao osam, a Derik Nidam sedam. Kapiten Blagota Sekulić je meč završio sa šest poena.

Na drugoj strani 18 poena Printezisa, 14 je dodao Mitoglu, 11 Burusis, 10 Papanikolau.

"Mislim da nam je dosta koristio ovaj turnir u Francuskoj, značiće nam dosta ove dvije utakmice koje smo odigrale prije Turske. Prije svega da se što bolje uigramo i da eliminišemo neke greške kako se ne bi dešavale u samim kvalifikacijama. Sigurno da je rezultat bio u drugom planu jer nismo bili kompletni." kazao je nakon meča Petar Popovića.

Naši košarkaši se sjutra vraćaju u Podgoricu, a u ponedjeljak bi trebalo da kompletiraju redove i odrade trening u punom sastavu. Meč sa Turskom je 14. septembra u Ankari.