Vjera u uspjeh u Rigi
28.11.2018

Crnogorski košarkaši u odličnom se raspoloženju priprmaju za duel sa Letonijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Neobično, pripreme se odrađuju u Rigi, a reprezentativci kažu da nijesu umorni, iako su suočeni sa nevjerovatno napornim ritmom mečeva.

"Imali smo juče slobodan dan iako smo veći dio dana proveli u putu stigli smo da se odmorimo. Jutrošnji trening je bio lagan, ponovili smo akcije sa prethodnog okupljanja. Vrlo je važno što se Derik Nidam vratio što se oporavio i što je spreman. Atmosfera je odlična, idemo na poztivan rezultat sjutra." poručio je Nikola Ivanović nakon treninga.

Letonija će našu reprezentaciju ugostiti u Areni Riga koja može da primi oko 20 hiljada gledalaca. Očekuje se, da ne bude preko 10 hiljada ljudi na tribinama ove dvorane u kojoj se igraju brojni sportovi pa i hokej. Naši su prvo trenirali u manjoj sali koja je domaćin mečeva ženske Evrolige.

Letonci imaju pobjedu više u dosadašnjem toku kvalifikacija, ali naši u dva međusobna meča imaju šansu da ih pomjere sa treće pozicije. Uz dosta vjere Crna Gora čeka meč u Rigi, a razlog je i to što je na okupu tim koji je srušio Ukrajinu u prošlom prozoru.

"Ono što je prvenstveno važno je da ponovimo igru iz prethodnog kvalifikacionog prozora.  Nadam se da ćemo to zajedništvo i uigranost i činjenicu da smo kompletni i nepovrijeđeni došli ovdje, iskoristiti već sjutra u prvoj meč lopti u kvalifikacijama." ističe Suad Šehović.

Pored pobjede naše selekcije u meču sa Letonijom, odgovarao bi nam i trijumf Slovenije protiv Ukrajine, koji bi praktično otpisao te dvije selekcije iz borbe za Mundobasket.