Ivanović i Jakšić najbolji u 2018.
26.12.2018

Košarkaški savez Crne Gore večeras je nagradio najbolje u divnoj atmosferi u hotelu Hilton.

Najbolji košarkaš u Crnoj Gori u 2018. je Nikola Ivanović. Fenomenalna godina za košarkaša Budućnosti i crnogorske reprezentacije. Ogroman doprinos dao je u osvajanju ABA lige i pobjedama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Dobitnik je i nagrade 19. decembar i najbolji sportista Podgorice.

Najbolja košarkašica u Crnoj Gori je Milena Jakšić. Mileni je sjutra rođendan a košarkaški savez joj je nešto ranije pripremio zasluženi poklon. Članica Budućnosti Bemax i naše seniorske reprezentacije pokazala je veliki napredak u ovoj godini! 

Najbolji mladi košarkaš za 2018. je Miloš Popović. Član Lovćena igrama u drugoj ABA ligi nastavlja da potvrđuje kvalitet i u konkurenciji seniora. Sjajno je igrao i za reprezentaciju do 20 godina na Evropskom prvenstvu, a nagrada je stigla u vidu poziva za našu A selekciju!

Najbolja mlada košarkašica drugu godinu zaredom je Dragana Živković, košarkašica Budućnosti Bemax, članica seniorske i reprezentacije do 18 godina koja je ovog ljeta učestvovala na Evropskom prvenstvu B divizije. Sa seniorskim timom domogla se plasmana na Eurobasket.

Nagređeni su i naši najbolji predstavnici u inostranstvu. Najbolji košarkaš u inostranstvu je Bojan Dubljević. Košarkaš Valensije nastavlja da blista u dresu španskog tima, kako na domaćim tako i evropskim terenima. Šta tek reći za nastupe u reprezentaciji, sa kojom maršira ka Svjetskom prvenstvu. Bojan Dubljević večeras nije bio na ceremoniji zbog klupskih obaveza, a nagradu je primio njegov brat Vladan.

Najbolja košarkašica van granica Crne Gore je Snežana Aleksić. Ona igra fenomenalno u Beroi, a briljantna je bila u naporu naše selekcije da se domogne plasmana na Eurobasket. 

Nagradu Goran Poli Bojanić koja se dodjeljuje najboljem treneru u Crnoj Gori osvojio je šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević! Pavićević je sa barskim klubom osvojio titulu prvaka Crne Gore i plasirao se u polufinale ABA lige.

Košarkaški savez se na svečanosti zahvalio Ministarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu, zahvalnice su primili ministar sporta Nikola Janović i predsjednik COK-a Dušan Simovnović. 

Takođe uručene su zahvalnice i sponzorima: Mtel-u, Elektroprivredi Crne Gore, Erste banci, IDEA-i, DIVA-i, Bemax-u, Mesnoj industriji Goranović, Auto Čačak Podgorica, BLT-u, Hotelu Verde, Montenegru erlajnsu, Samms-u, Montefarmu i Bar kodu.

Posebno priznanje dobila je reprezentacija veterana koja je nakon Svjetskog osvojila i Evropsko prvenstvo za igrače preko 45 godina.