Pobjeda Mornara, poraz Budućnosti Voli za kraj 2018.
30.12.2018

Crnogorski klubovi imali su polovičan učinak u mečevima 13. kola ABA lige.

Mornar je pobijedio Krku pred svojim navijačima 86:77. 

Vrlo važna pobjeda za Barane i to zahvaljujući briljantnoj završnici meča u kojoj su Barani ispogađali sve i nanijeli Slovencima na kraju prilično ubjedljiv poraz.

Lapornik je trojkom doveo Krku do prednosti od 73:63 na samo pet minuta prije kraja. Do kraja meča Mornar pravi seriju 23:4!

Naš reprezentativac Vranješ, Rebić i Voler su neumoljivo pogađali u tim momentima i osigurali su peti trijumf Mornara u ovoj sezoni.

Vranješ je ubacio 23 poena, 19 Rebić, 15 Voler, 11 Drenovac za drugu vezanu pobjedu Barana.

Na drugoj strani 15 poena Balažiča, 12 Đape.

Mornar u narednom kolu gostuje Partizanu.

Košarkaši Budućnosti Voli izgubili su derbi od Crvene Zvezde 86:72.

Plavo-bijeli su upisali sedmi uzastopni poraz u svim takmičenjima, a loše su odigrali prvu i posebno posljednju četvrtinu.

Zvezda je već u prvom periodu stvorila 10 poena prednosti, imala je i plus 14 u prvom poluvremenu, međutim Budućnost je uspjela da se vrati. Gordić je pogađao, kasnije mu se pridružio Noris Kol pa je razlika nakon 20 minuta bila šest poena.

Treći period je donio odličnu igru plavo-bijelih, koji su brzo uspjeli da se vrate u egal, pa i da dođu do osam poena prednosti. Nekako su olako ispustili taj višak i rivalu dozvolili seriju 16:0 koja je riješila pitanje pobjednika.

Perperoglu je postigao 23 poena, a pratili su ga Cirbes sa 14 i Beron sa 13 poena.

U našem timu 21 poen Noris Kola, 14 Nemanje Gordića, 12 Goge Bitazdea.