Veselin Barović novi predsjednik KSCG-a
11.01.2019

Veselin Barović je naslijedio Mila Đukanovića i novi je predsjednik KSCG-a odlučeno je na Izbornoj skupštini održanoj u hotelu Hilton u Podgorici.

Barović je dobio jednoglasnu podršku delegata, nakon čega je predložio članove Upravnog odbora koji su takođe jednoglasno izabrani.

U tom organu su: Dragan Bokan, Đorđije Goranović, Danilo Mitrović, Zoran Piperović, Željka Ratković, Dragan Tomić, Zoran Vujičić, Aleksandar Mijajlović, Đorđije Pavićević, Vojislav Smolović, Esad Zaimović i Suad Šehović.

"Pohvalio bih rezultate i na reprezentativnom i na klupskom nivou tokom mandata prethodnog Predsjedništva, na čelu sa Milom Đukanovićem, koje nam je ostavilo lagodnu finansijsku situaciju, pa je na nama da održimo to stanje i odbranimo dobre rezultate, a ako se ukaže prilika i da ih poboljšamo. Potencirao bih to da će polovinom godine biti završena izgradanja dvorane KSCG-a uz pomoć kompanije Bemax. U pitanju je hala kapaciteta 2300 mjesta koja je urađena po svim standardima i sigurno će unaprijediti uslove za sve naše reprezentacije." poručio je Veselin Barović nakon ponovnog izbora  na mjesto predsjednika gdje je naslijedio Mila Đukoanovića. Tu funkciju je obavljao od 2000. do 2010. a od 1991. do 1997. je obavljao dužnosti predsjednika Košarkaškog saveza Jugoslavije.

Predsjednik Skupštine KSCG-a je Rafet Husović, a delegati su jednoglasno podržali i kandidata za mjesto zamjenika predsjednika - Radoslava Jovanovića.

Na Izbornoj i Redovnoj skupštini izglasan je i novi Statut KSCG-a koji je u skladu sa Zakonom o sportu, a pored toga usvojeni su još: Registracioni pravilnik, disciplinski pravilnik, pravilnik o arbirtraži.

Usvojen je finansijski izvještaj za 2018. kao i program rada i finansijski plan za 2019.

Odlazeći predsjednik Milo Đukanović poželio je novom rukovodstvu srećan rad, a dobio je i loptu kao poklon od zaposlenih u KSCG.