Rukovodstvo
VESELIN BAROVIĆ

VESELIN BAROVIĆ - Predsjednik

Veselin Barović rođen je 24. jula 1952. u Podgorici, gdje je proveo i deceniju dugu igračku karijeru. Diplomirani je ekonomista. Bio je savezni košarkaški sudija i dugogodišnji član rukovodstva KK Budućnost u godina najvećih uspjeha podgoričkog kluba. Skoro dvije decenije proveo je na čelnim funkcijama u Košarkaškom savezu Crne Gore i Košarkaškom savezu SR Jugoslavije. Na čelu Košarkaškog saveza SR Jugoslavije bio je od 1991. do 1997. a od 2000. do 2010. godine bio je predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore. Funkciju predsjednika Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore obavljao je od 2010. do 2019. godine.

VESELIN BAROVIĆ

RAFET HUSOVIĆ - Predsjednik Skupštine

Rafet Husović rođen je 2. aprila 1964. u Rožajama. Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu. U decembru 2012. godine imenovan je potpredsjednika Vlade Crne Gore za regionalni razvoj. Predsjednik je Bošnjačke stranke Crne Gore. Funkciju predsjednika KK“Ibar“ iz Rožaja obavlja od 2016. Član je Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore od 2017.

 

RADOSLAV JOVANOVIĆ - Zamjenik predsjednika Skupštine

 

Dragan Bokan

Dragan Bokan

Đorđije Goranović

Đorđije Goranović

Danilo Mitrović

Zoran Piperović

Zoran Piperović

Željka Ratković

Željka Ratković

Dragan Tomić

Dragan Tomić

Zoran Vujičić

Zoran Vujičić

Aleksandar Mijajlović

Aleksandar Mijajlović

Đorđije Pavićević

Đorđije Pavićević

Vojislav Smolović

Vojislav Smolović

Esad Zaimović

Suad Šehović

Suad Šehović

PETAR POPOVIĆ

PETAR POPOVIĆ - Generalni sekretar

Petar Popović je već 28 godina prvi operativac Košarkaškog saveza Crne Gore. Popović je 1991. preuzeo funkciju sekretara KSCG-a, koja je od 2006. preinačena u mjesto generalnog sekretara. Prije toga Popović je iskustvo u radi sportskih organizacija sticao u Savezu za fizičku kulturu Crne Gore gdje je radio deset godina.