Budućnost Voli protiv Mornara u polufinalu Kupa
12.02.2019

Košarkaši Budućnosti Voli i Mornara sastaće se u polufinalu Kupa Crne Gore.

Žrijebom je odlučeno da se već u polufinalu gleda veliki crnogorski derbi u petak od 20 sati u Morači.

"Naša obaveza kluba i mene kao trenera je da potvrdimo da smo najbolji klub u Crnoj Gori. Moramo da odigramo dobro, da odigramo primjereno ovakvom takmičenju i da damo maksimum da dođemo do ovog trofeja." poručio je trener plavo-bijelih Jasmin Repeša.

Iz Mornara ulogu favorita prepuštaju domaćinu.

"Kup je specifično takmičenje, sve se desi brzo u dva meča. Mislim da se najlakše može doći do tog trofeja. Smatram da je Budućnost ove godine apsolutni favorit, kako u Kupu tako i u domaćem prvenstvu." ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Tri sata ranije u prvom polufinalu će igrati košarkaši Lovćena i Sutjeske.

"Mislim da je Budućnost favorit u finalu Kupa. Mi imamo 2:2 protiv Sutjeske ove sezone, imamo problema zbog povreda igrača, ali se nadam da ćemo odigrati dobro. Mislim da bi bio veliki uspjeh za Lovćen ove sezone, ako bi odigrali finale." smatra trener Cetinjana Miodrag Kadija.

"Posljednju utakmicu crnogorske lige smo odigrali bez tri najbolja igrača. Zbog povrede i bolesti, očekujem da ćemo u petak ipak biti kompletna. Nadam se da će Kup donijeti pravi skup najboljih klubova u Crnoj Gori." kazao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Finale je na programu u subotu od 19 sati. Sve mečeve završnog turnira Kupa prenosiće RTCG i MNE Sport.