Škerović obećala mnogo rada
12.02.2019

Jelena Škerović obećava mnogo rada sa reprezentacijom u budućnosti.

Nova selektorka naše ženske seniorske reprezentacije zahvalila se ljudima u savezu za šansu koju su joj pružili.

"Velika je to čast biti prva žena na kormilu jedne seniorske reprezentacije u Crnoj Gori. Ponosna sam mnogo, ovo je velika šansa i zahvalila bih se čelnicima KSCG-a za ovu priliku. Jedino što mogu da obećam je mnogo rada!", istakla je Škerovićeva na prvom obraćanju medijima od postavljama na čelo našeg nacionalnog tima.

Jelenu čekaju veliki izazovi već tokom ljeta, najveći je svakako nastup na Eurobasketu.

"Moj cilj da se napravi kultura reprezentacije, da se dođe do kontinuiteta dobrih rezultata kao što je dosada bio slučaj kada smo stalno dolazili do plasman na Eurobasket. Mi nemamo veliku bazu i moramo dobro da iskoristimo to što imamo. Radom moramo da nadoknadimo eventualan nedostatak talenta. Sigurno da ćemo mnogo raditi, svi od igračica do stručnog štaba. Kao igrač sam uvijek ulazila u utakmice sa željom da pružim maksimum. To sad očekujem od košarkašica, da damo sve od sebe, da ne postoji ništa za čim bi žalili kada se duel završi." kaže nova selektorka.

Biće to njen prvi trenerski izazov sa seniorskim timom, pošto je po završetku igračke karijere radila sa mlađim kategorijama u Gdinji.

"Kao košarkašica sam igrala na poziciji koja je praktično desna ruka treneru, pa za mene nema nepoznanica kada je u pitanju košarka. Ono što je veliki plus je i činjenica da sam igrala sa većinom košarkašica koje su u selekciji pa znam koje su njihovi kvaliteti. Vjerujem u sebe i u stručni štab da možemo to da iznesemo na pravi način." zaključila je Škerović.

Njoj će u radu pomagati: Boško Radović, Tanja Popivoda, Petar Stojanović, Drago Musić i Snežana Ćorac koji su u stručnom štabu za Eurobasket.

Tim menadžer je Aleksandra Vujović, a vođa puta biće Miomir M Mugoša.