Zahtjevna utakmica u Kijevu, možemo da pariramo
19.02.2019

Crnogorski košarkaši očekuju težak meč u Ukrajini, ali vjeruju da mogu da pariraju domaćinu u još jednom duelu vrlo važnom za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Derik Nidam očekuje vrlo motivisane Ukrajince, ali i dobar odgovor našeg tima.

"Čeka nas žestok, težak meč. Ukrajina je protivnik koji će igrati sa mnogo energije i biće veliki zadatak da im pariramo. Svjesni smo koliki je ulog pred nama i šta se očekuje, znamo kako treba da igramo i sa koliko požrtvovanja. Nema sumnje da će biti vrlo zahtjevna utakmica." poručuje Nidam.

On će biti na posebnom ispitu, jer će imati veliku odgovornost na poziciji plejmejkera nakon povreda Ivanovića, Čarapića i Pavlićevića.

"Nikolu je teško zamijeniti. Na nama je da dijelimo odgovornost, da se prilagodimo, naročito za žestok ritam utakmice koja nas čeka. Ne radi se samo o meni, već o nekoliko igrača koji mogu preuzeti ulogu organizatora igre. Poznajemo se odlično i vjerujem da smo dorasli zadatku. Što se mene lično tiče, u mnogo situacija tokom karijere, ne samo u Monaku, bio sam u prilici da igram 35 ili 40 minuta na utakmici. Tokom ove sezone bilo je takvih mečeva. Ako selektor bude tražio to od mene da igram cijeli meč, spreman sam." zaključuje Nidam.

Dobar učinak u narednim mečevima očekuje i povratnik u nacionalni tim Marko Todorović. 

"Sve se poklopilo, konačno igram dobro u dobrom klubu. Dvije jako bitne utakmice predstoje za reprezentaciju, očekujemo dobar rezultat. Znamo da neće biti lako ali moramo igrati sve od sebe, da odigramo što bolje." poručuje Todorović.

On se navikava na ritam u kom treniraju izabranici Zvezdana Mitrovića.

"Nijesam bio u prethodna dva kvalifikaciona prozora sa reprezentacijom, ali već uvježbavamo akcije, vjerujem da je dovoljno vremena da uđem u ritam i da se sve nauči. Nijesu to komplikovani zadaci, niti ima bilo šta nepoznato. Vjerujem da će do meča za Ukrajinom sve biti kako treba." kaže centar Huventuda.

On će iz iskustva igranja u španskom šampionatu moći dosta da pomogne protiv Ukrajinaca.

"Ukrajinske visoke igrače poznajemo dobro, većina njih igra u španskoj ACB ligi. Znamo šta da treba da radimo i kako da ih zaustavimo. Jako je važno istaći da imaju i dobru bekovsku liniju. Trče jako dobro, posebno visoki igrači što nije tako tipično. Znamo da ćemo morati da budemo izuzetni kako bi ih savladali."

Crnogorski košarkaši treniraće još sjutra veče u Morači. U četvrtak ujutro putuju za Ukrajinu gdje u petak veče biju prvu, od posljednje dvije bitke za Mundobasket.