Misli se samo na Ukrajinu
22.02.2019

Crnogorski košarkaši poručuju da razmišljaju samo o Ukrajini pred pretposljednji meč u kvalifikacijama za Mundobasket.

Naši momci osjetili su koševe u Palati sportova u Kijevu, odradili dobar trening pred još jedan veliki izazov na putu za Svjetsko prvenstvo.

„Letonija je najveća prepreka ka Kini, ali nam pobjeda u Ukrajini daje mnogo veće šanse. Trebalo bi da nastavimo niz dobrih igara i pobjeda, kako bismo spremni dočekali Letonce”, naglasio je Nemanja Đurišić i dodao:

”Ukrajina je fizički veoma jaka ekipa, koja je, posebno kući, pokazala veliki potencijal. Atmosfera će biti užarena i očekujem veoma tvrd meč tokom svih 40 minuta. Obje ekipe će igrati u izmijenjenim sastavima u odnosu na duel u Nikšiću, ali mi imamo jasan sistem, znamo kako da odreagujemo na njihovu igru. Malo smo se osvježili ovih dana i spremni dočekujemo izazove”, izjavio je Đurišić.

I domaćini očekuju uzavrelu atmosferu, preko 5000 gledalaca u dvorani čiji je kapacitet oko 6000. Oni nemaju pravo na grešku, što bi mogla da bude olakšavajuća okolnost za crvene.

”Moramo da čvrstom igrom pariramo Ukrajincima, koji možda nemaju neka zvučna imena u rosteru, ali dobro igraju i jako su neugodni, pa je jasno da nas očekuje izuzetno težak meč”. smatra Petar Popović.

On će imati dosta obaveza i kao plejmejker, kada Nidam bude odmarao.

”Poznato je koliki je hendikep za nas izostanak Ivanovića, ali smo svi ostali spremni da damo sve od sebe kako se njegovo odsustvo ne bi osjetilo. Ja ću provesti više vremena u igri na poziciji drugog pleja, ali već sam ove sezone imao takve uloge, tako da znam šta se očekuje od mene”, kazao je Popović.

Meč počinje u 18 sati po vremenu u Crnoj Gori (19h po lokalnom).