Nikšić domaćin završnog turnira Kupa za seniorke
07.03.2019

Nikšić će biti domaćin završnog turnira Kupa Crne Gore za seniorke. 

U petak su polufinala, od 16 sati I 30 minuta sastaće se Budućnost Bemax I Primorje, dok je za 19 sati zakazan duel Nikšića I Lovćena Bemax. 

Završni turnir u Nikšiću biće pravi festival crnogorskih talenata pošto će I Budućnost igrati sa podmlađenim timom. Podgoričanke brane trofej u Kupu.

"Budućnost uvijek mora ići na trofej i to se ne dovodi u pitanje. Igraćemo sa podmlađenim timom, većinom sa djevojkama 2004. i 2005. uz samo nekoliko seniorki. To ipak ne mijenja ambicije i trofej je obaveza." kazo je trener Budućnosti Vladan Radović.

Primorje nema velike rezultatske ambicije pred polufinale.

"Imamo najmlađi sastav na turniru i to je gro reprezentacije u godištima 2004. i 2005. Ambicija nam je da prikažemo borbenost i pružimo što jači otpor Budućnosti." istakao je trener Dragan Prga.

Lovćen Bemax je favorit u drugom meču protiv Nikšića. Trener Zoran Kašćelan to ne krije.

“Igramo godinama sa mladom ekipo, kao i Primorje, a od ove sezone i Budućnost će nastzupiti sa mladom ekipom. To će biti zanimljivije za publiku, imaće priliku igračice da se istaknu. Imamo imperativ da se plasiramo u finale i opravdamo ulogu favorita. Zaboravljamo da smo ih dobili oba puta u prvenstvu”, kazao je Kašćelan.

Trener Nikšića Mirko Baletić iz objektivnih razlgoa nije bio na pres konferenciji.

Trofej brane košarkašice Budućnosti Bemax.