Reprezentativac Vranješ pogurao Mornar ka sigurnoj zoni
11.03.2019

Košarkaši Mornara pobijedili su FMP i obezbijedili opstanak u ABA ligi

Barani su slavili protiv ekipe iz Železnika 79:69 i tako su kolo prije kraja sigurni da će i naredne sezone igrati elitni rang regionalnog takmičenja.

„Presrećan sam što smo ostvarili taj svoj zacrtani cilj pred početak ovogodišnjeg takmičenja, a to je opstanak u ABA ligi. Bila je turbulentna godina. Bilo je dosta razloga zbog kojih nismo otvorili sezonu kako smo planirali. Uvijek polazim od sebe. Odlaskom Nidama mi smo se odlučili da probamo sa mladim Amerikancima na poziciji pleja, što se nije pokazalo dobrim i u tom lutanju, sve do dolaska Rebića, imali smo dosta problema na poziciji koja je ključna u timu. Ali, nije samo to u pitanju, na naš start uticalo je i takmičenje u Evrokupu koje je bilo izuzetno naporno”, istakao je trener Mihailo Pavićević.

Nemanja Vranješ odigrao je spektakularan meč i predvodio je svoj tim do pobjede u meču sezone.

Crnogorski reprezentativac bio je najbolji igrač susreta, a preuzeo je odgovornost u bitnim momentima.

Barani su imali prednost tokom čitavog meča, pred posljednju četvrtinu i 15 poena viška, međutim gosti se nijesu predavali u tim momentima.

U finišu su se približili na samo pet poena minusa, a onda je Nemanja preuzeo odgovornost i sa sedam uzastopnih poena riješio je utakmicu.

Ubacio je 22 poena, 14 je dodao Strahinja Mićović, a 13 Nikola Rebić.

Sa druge strane, 15 poena Alekse Uskokovića.

Barani u posljednjem kolu igraju protiv Cedevite, nemaju rezultatski imperativ, ali imaju mogućnost da pomognu Budućnosti u borbi za drugo mjesto.