Juniori opet bolji od Hrvatske
14.07.2019

Juniorska košarkaška selekcija pobijedila je Hrvatsku i u drugom pripremnom meču za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Darka Vujačića u uzvratnom duelu su imali daleko jači otpor domaćina, ali su stigli do pobjede 78:73.

Za razliku od prvog duela, Hrvatska je igrala dobro i bila u dobrom dijelu meča u prednosti.

Naši su dobili prvu četvrtinu, ali je u drugoj serijom 8:0 domaći sastav preokrenuo na 32:27. Imala je Hrvatska na startu treće četvrtine i maksimalnu prednost od sedam poena.

Crnogorci su zaostatak saminjili u trećem periodu, a onda su u posljednjem kvartalu preuzeli kontrolu i stigli do preokreta i pobjede.

Jovan Kljajić je sa 25 poena bio najefikasniji, 16 poena postigao je Bojan Tomašević, 13 Viktor Vujisić.

"Uz činjenicu da nijesmo od starta krenuli u pripreme vrlo sam zadovoljan trenutnim izdanjem. Prvenstveno zadovoljan sam odnosom koji su momci pokazali u dosadašnjem dijelu priprema kao i na utakmicama. Ima još dosta stvari koje je potrebno ispraviti, ali zaista moram pohvaliti momke za posvećenost koju pokazuju. Odlično treniraju, trudimo se svi zajedno da izvučemo maksimum iz ove priče i da spremni odemo na Evropsko prvenstvo i pokažemo se u najboljem svjetlu. Zdravstveni bilten je dobar i nadam se da će tako ostati do kraja što je i najbitnije u ovoj priči." kazao je selektor Vujačić nakon meča.

Naredni rival našim juniorima u pripremnom peroidu je selekcija Bosne i Hercegovine. Prvi meč je 17. jula u 17:30 sati, dok je drugi duel dan kasnije od 14:30 h.