Cilj ispunjen, na pravi način završiti šampionat
02.08.2019

Naša juniorska reprezentacija ostvarila je zacrtani plan na Evropskom prvenstvu, ali ostaje gorčina zbog poraza u osmini finala.

Pobjedom protiv Holandije naši momci su osigurali plasman u razigravanje od 9. do 12. mjesta i samim tim opstanak u A diviziji.

Dobro su odreagovali nakon neuspjeha protiv Britanaca u osmini finala.

"Cilj smo ostvarili, bilo je teško poslije utakmice sa Velikom Britanijom kojoj smo dosta mekano pristupili. Mislim da su momci morali bolje da odreaguju, jer igrati osminu finala Evropskog prvenstva je mislim dovoljan motiv da se izgine na terenu, da ne govorim da moraju svaku utakmicu da pruže maksimum bez obzira na to protiv kog se se igra. Propustili smo šansu da već protiv njih obezbijedimo opstanak i poslije rasterećeno pokušamo i nešto više. Na ovim utakmicama se vidjelo da našim momcima fale jake utakmice u juniorskom prvenstvu i da prije svega moraju da rade na sebi i svom tijelu da bi mogli iznijeti težinu utakmica koje su bile ovdje. Veliko iskustvo za njih i obaveza da idu tim putem, mi smo nakon toga negdje veći pritisak imali od Holanđana. Momci su bili svjesni propuštene prilike sa Britancima i obaveze da moraju boljim pristupom doći do cilja, bilo je dosta oscilacija ali smo na kraju uspjeli, naredna dva meča treba odigrati što bolje i završiti prvenstvo na najbolji način." kazao je selektor Darko Vujačić i još jednom se osvrnuo na duel koji je presudio da ne idemo u borbu za medalje.

"Britanci su našu uspavanost iskoristili i kaznili nas, mislim da je trebalo da imamo više želje, volje i energije. Ostaje gorčina što smo na takav način  propustili utakmicu i sve drugo što je dolazilo poslije. Sa svim našim manama i vrlinama kasnije je bilo sve moguće, ali to je sad iza nas i moramo da završimo prvenstvo kako treba i da ne ponovimo ove stvari u naredna dva meča".

Naredni rival našoj U18 selekciji je Italija.