Seniori počeli pripreme, prvi dio na Zlatiboru
19.07.2021

Crnogorska seniorska košarkaška selekcija ponovo je na okupu.

foto: Dragan Mijatović

Prvi put od februarskog prozora kvalifikacija za Eurobasket, selektor Boško Radović okupio je košarkaše u Podgorici.

Nakon redovnih i PCR testiranja ekipa se seli na Zlatibor gdje će odraditi prvi dio priprema.

"Prvi put još od samog starta 2008. imamo pretkvalifikacije jer se nažalost nijesmo plasirali na Eurobasket. Bićemo na Zlatiboru, odradićemo tamo 12 dana. Nakon toga idemo za Skoplje, gdje ćemo 2. i 4. odigrati dvije utakmice sa Makedonijom i 5. avgusta smo u Podgorici. Tu ćemo još tri dana trenirati do 9. avgusta kada ulazimo u 'balon'," pojašnjava plan selektor Radović.

Na spisku za pripreme su: Marko Todorović, Nemanja Đurišić, Filip Barović, Dino Radončić, Aleksa Popović, Nikola Ivanović, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, Petar Popović, Džastin Kobs, Miloš Popović, Mašan Vrbica, Vasilije Baćović, Marko Kljajević, Pavle Đurišić, Igor Drobnjak, Radosav Spasojević, Milija Miković i Jovan Kljajić. Kjajić je neposredno pred dolazak povrijedio palac ruke, pa će se nakon dodatnih pregleda znati koliko može da pomogne.

"14 igrača danas počinje pripreme, igrači iz Budućnosti koji su posljednji završili obaveze i imali ove godine puno utakmica i previše, oni imaju tri četiri dana duže za odmor i priključiće se 25. jula pripremama", poručio je selektor.

Rivali u pretkvalifikacijama biće Danska i Island. Igraće svi po četiri meča, a dvije ekipe plasiraće se u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

"Imamo težak zadatak. Pretkvalifikacije protiv Islanda i Danske. Niko više nije za potcijeniti, favorita na papiru i bez papira, mislim da više nema to pokazuju i posljednja dešavanja u evropskoj i svjetskoj košarci. Moramo maksimalno ozbiljno shvatiti zadatak, jer maltene od ovoga zavisi budućnost seniorske reprezentativne košarke u naredne dvije godine. Gledaćemo da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo te četiri utakmice koje ćemo igrati u Podgorici", zaključuje Radović.

Mečevi pretkvalifikacija se igraju u Bemax areni od 12. do 18. avgusta.