I A MCKL počinje 23. oktobra, igra 10 ekipa
28.09.2021

I A MCKL počinje 23. oktobra i igraće se dvokružno, dakle ukupno 18 kola.

Regularni dio sezone bi trebalo da se završi 17. aprila, nakon čega bi se igrali mečevi baraža za doigravanje i na kraju plej of.

U I A MCKL igraće deset ekipa: Danilovgrad, Ibar, Jedinstvo 1950, Lovćen 1947, Milenijum, Podgorica, Primorje 1945, SC Derby, Sutjeska i Teodo.

SC Derby ne može kroz I A MCKL izboriti plasman u plej of kroz ligaški dio I A MCKL zbog učešća u ABA ligi, ali SC Derby rezultatima se bori da osigura opstanak u I A MCKL. 

Poslije dvokružnog sistema takmičenja, dvije najbolje plasirane ekipe stiču mogućnost nastupa u ABA 2 ligi naredne sezone, a poslednjeplasirana ekipa ispada iz I A MCKL. 

Prve tri ekipe iz I A MCKL i najslabije plasirana ekipa iz ABA 1 lige igraju baražne utakmice između sebe za plasman u plej of. Ukoliko jedna od ekipa učesnica ABA 1 lige ispadne iz takmičenja, onda prve četiri ekipe iz I A MCKL igraju baražne utakmice.

Baraž se igra u dvije utakmice (kući i u gostima), a plasman u plej of obezbijediće dvije ekipe koje ostvare dvije pobjede. Ukoliko ekipe ostvare po jednu pobjedu odlučivaće bolja koš razlika.  

Pobjednice baraža igraju plej of sa dvije najboljeplasirane ekipe iz ABA 1 lige.

Parovi prvog kola:

I KOLO    23/24. 10. 2021.
Lovćen 1947            Ibar    
Sutjeska            SC Derby
Danilovgrad            Primorje 1945
Teodo                Podgorica    
Milenijum            Jedinstvo 1950

Kompletan raspored možete preuzeti OVDJE.

Propozicije takmičenja OVDJE.